Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Indijski kruh - čapati

0
Zahtevnost: *****
Čas priprave: 30 minut
Nasvet: polovico bele moke lahko zamenjamo z ajdovo moko ali polnozrnato moko ; okus čapatija lahko obogatimo s česnom, makom, ocvrto čebulo, orehi, drobnjakom, suhim paradižnikom ; indijski kruh lahko uporabimo kot prilogo jedi ali naredimo sendviče po svojem okusu
recept za indijski kruh, kruh recept, čapata, naan, indijski kruh, indijska hrana



Sestavine za 4 osebe:
0,30 kg bele moke (tip 500, približno 16 zvrhanih žlic - 1 žlica - cca 2g)
1/2 čajne žličke soli
2 žlice kisle smetane
0,20 lit hladne vode

Priprava:
kruh, recepti, kulinarični recepti, indijski kruh čapati, indijski kruh naan

V skledo presejemo moko, dodamo sol in premešamo. Dodamo kislo smetano, nato postopoma med mešanjem prilivamo vodo, da na koncu dobimo čvrsto testo. Testo nato s pomočjo pesti še 5 minut mesimo, da postane gladko in voljno. Vgneteno testo pokrijemo ter pustimo počivati 10 minut.

Testo razdelimo na 8 delov in oblikujemo kroglic, vsako posebej na pomokani delovni površini razvaljamo v krog s premerom 15 cm (debeline približno 3,5mm).
Na štedilniku močno segrejemo ponev (železno, lahko pa tudi teflonsko), nato v njej spečemo vsak čapati posebej.
recept za kruh, kruh z dodatki, indijski kruh, naan, čapati, testo
Indijski kruh – čapati pečemo na vsaki strani dobro minuto. Pečene čapate spravljamo v košarico, ki jo pokrijemo s kuhinjsko krpo. 

Po vsakem pečenju čapatija, ponev obrišemo s papirnato brisačo.

Postrežemo še tople.

Indijski kruh lahko obogatimo s česnom, makom, ocvrto čebulo, orehi, drobnjakom, suhim paradižnikom...
Po eni strani valjanega testa potrosimo izbran dodatek in ga s pomočjo roke potlačimo, da se sprime s testom.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo