Torta je del tradicije za rojstni dan, a pomemben del vsake torte je vsekakor biskvit. Ponujam vam odličen in preizkušen recept za popolnoma preprost in odličen biskvit, ki ne zahteva kuharskih veščin. Hkrati vam ponujam še recept za višnjev nadev, ki se odlično poda k čokoladnemu biskvitu.
Zahtevnost:
50 minut
Sestavine za kvadratni pekač 30*25 cm in okrogel pekač premera 26 cm
(sestavine za okrogel pekač v oklepaju in obarvano rdeče):
10 (8) jajc
10 (8) zvrhanih žlic kristalnega sladkorja
7 (5) zvrhanih žlic moke tip 500
4 (3) zvrhane žlice kakava
1 (1) žlica olja
5 (4) žlic mleka
1/2 (1/2) čajne žličke pecilnega praška
Recept je pripravljen za čokoladni biskvit, a če želite klasičen bel biskvit, osnovnemu receptu odvzamete kakav in dodate 3 (3) zvrhane žlice moke.
PRIPRAVA
Jajca stresemo v posodo in dodamo kristalni sladkor. Z električnim mešalnikom stepamo na najvišji hitrosti, da masa naraste za trikrat oz. 10 jajc s sladkorjem se stepa približno 9 minut.
Stepenim jajcem dodamo mešanico presejane moke, kakava in pecilnega praška. Dodamo še mleko in olje ter s pomočjo kuhinjske metlice na rahlo vmešavamo, da se sestavine premešajo.
Maso vlijemo v pekač, ki smo ga predhodno namazali z margarino in potrosili s krušnimi drobtinami.
Pekač položimo v ogreto pečico na 190°C in pečemo 35 minut.
S pečenega biskvita dobimo tri plasti.
PREDLOG ZA NADEV:
VIŠNJEV NADEV ZA TORTO
2 kozarca višnjevega kompota (680g) stresete v kozico, dodate 6 žlic sladkorja in kuhate, da zavre.
V kozico ulijete raztopljen jedilni škrob (gustin) (4 zvrhane žlice raztopite v 0,10 l hladne vode) in ob stalnem mešanju na najmanjšem dovodu toplotne energije kuhate 3 minute.
Višnjev nadev dobro ohladite in nato ga uporabite v kombinaciji s stepeno sladko smetano za nadev biskvita.
Ni komentarjev
Objavite komentar