Klasične polnjene paprike so dobile moderno obliko, ki ponujajo odlične in popolne okuse.
Okusi iz pečice... |
Zahtevnost:
50 minut
Sestavine za 4 osebe:
0,35 kg mešanega mletega mesa
0,60 kg rumenih paprik za polnjenje
1 srednje veliko korenje
1 čebula
1 rezina gomolja zelene
1/2 zelene paprike
0,10 kg sira
1 konzerva koščkov paradižnika v lastnem soku (400g)
1 pest svežih zelišč (rožmarin, bazilika, šetraj, kreša)
2 stroka česna
sol, tribarvni grobo mleti poper, mlet muškatni orešček
3 žlice olivnega olja
PREDPRIPRAVA
Zelenjavo (zelena paprika, čebula, korenje, gomolj zelene) očistimo ter narežemo na majhne kocke.
Sir narežemo na majhne kocke.
Česen očistimo in grobo sesekljamo.
Papriki odstranimo peclje in semena, operemo ter osušimo.
PRIPRAVA
Mletemu mesu dodamo narezano zelenjavo in sir, solimo in popramo ter dobro premešamo.
Z mesnim nadevom napolnimo paprike ter jih polagamo v pekač.
Paprike pokapamo z dvema žlicama olivnega olja ter pekač položimo v ogreto pečico na 200°C in pečemo 25 minut.
Med pečenjem paprik pripravimo paradižnikov preliv.
V posodo stresemo eno konzervo koščkov paradižnika v lastnem soku, dodamo sveža zelišča, česen, noževo konico popra in muškatnega oreščka, 1/3 čajne žličke soli, 1 žlico olivnega olja ter premešamo.
NAMESTO KOŠČKOV PARADIŽNIKA LAHKO UPORABITE KONZERVO PELATOV (400g), KI JIH S POMOČJO PESTI ZDROBITE.
NAMESTO KOŠČKOV PARADIŽNIKA LAHKO UPORABITE KONZERVO PELATOV (400g), KI JIH S POMOČJO PESTI ZDROBITE.
Po petindvajsetih minutah vzamemo s pečice paprike, jih obrnemo, prelijemo s paradižnikovim prelivom ter pečemo še 20 minut.
Pečene paprike vzamemo s pečice in pustimo nekaj minut, da se umirijo.
Kot prilogo ponudimo kuhane koščke krompirja.
Ni komentarjev
Objavite komentar