Med prazničnimi dnevi se radi razvajamo, a zato vam ponujam odlično, hitro in okusno rešitev v obliki lešnikovih piškotov.
18 minut / serviranje 45 minut
Zahtevnost:
Sestavine:
0,30 kg mletih lešnikov
6 zvrhanih žlic kristalnega sladkorja
2 jajci
2 žlice cvetličnega medu
0,10 kg jedilne čokolade
2 žlice olja
Zmesi nato dodamo dva beljaka in mešamo toliko časa, da se naredi testna gmota.
Delovno površino posujemo s polovico mletih lešnikov, ki smo jih dali na stran.
Na njih stresemo lešnikovo testo, posujemo s preostankom mletih lešnikov ter razvaljamo na pol centimetra debelo.
Če se vam masa preveč lepi na valjar, si lahko pomagate z mletim sladkorjem.
Razvaljano testo narežemo na neenakomerne kocke in polagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
S testa, ki nam je ostalo na delovni površini, oblikujemo majhne krogce in tudi položimo na pekač.
Pekač s piškoti položimo v ogreto pečico na 185°C, za 11 minut.
Nad vodo soparo raztopimo čokolado z dodatkom dveh žlic olja in s pomočjo vilice pokapamo ohlajene pečene lešnikove piškote, a okrogle povaljamo v čokoladi.
Glazirane piškote postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi.
VIDEO PRIPRAVA >>> TUKAJ
PRIPRAVA
Slabe 4 žlice mletih lešnikov damo na stran, ostale stresemo v posodo in dodamo še kristalni sladkor, med in rumenjaka ter z električnim mešalnikom mešamo toliko časa, da se sestavine dobro premešajo.Zmesi nato dodamo dva beljaka in mešamo toliko časa, da se naredi testna gmota.
Delovno površino posujemo s polovico mletih lešnikov, ki smo jih dali na stran.
Na njih stresemo lešnikovo testo, posujemo s preostankom mletih lešnikov ter razvaljamo na pol centimetra debelo.
Če se vam masa preveč lepi na valjar, si lahko pomagate z mletim sladkorjem.
Razvaljano testo narežemo na neenakomerne kocke in polagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
S testa, ki nam je ostalo na delovni površini, oblikujemo majhne krogce in tudi položimo na pekač.
Pekač s piškoti položimo v ogreto pečico na 185°C, za 11 minut.
Nad vodo soparo raztopimo čokolado z dodatkom dveh žlic olja in s pomočjo vilice pokapamo ohlajene pečene lešnikove piškote, a okrogle povaljamo v čokoladi.
Glazirane piškote postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi.
VIDEO PRIPRAVA >>> TUKAJ
Ni komentarjev
Objavite komentar