Prihajajo toplejši dnevi, priporočajo se brezmesne in manj
kalorične jedi, a popolna ideja je grški
lonec, ki osvežuje…
zahtevnost |
45 minut |
SESTAVINE:
1 kg stročjega fižola
4 srednje velike krompirje
200 g sira feta
200 g okrasnega paradižnika
1 večja čebula
5 strokov česna
3 vejice peteršilja
2 vejice mete
sol
tribarvni grobo mleti poper
olivno olje
PREDPRIPRAVA
- stročji fižol operemo, odrežemo konice ter ga narežemo na tri dele- krompir olupimo, narežemo na manjše kocke in operemo
- sir feta narežemo na manjše kocke
- okrasni paradižnik (češnjevec) operemo pod hladno tekočo vodo
- čebulo olupimo ter narežemo na tanke lističe
- česen očistimo in grobo sesekljamo
- peteršilj in meto operemo pod hladno tekočo vodo, osušimo in grobo sesekljamo
PRIPRAVA
V kozici, na štirih žlicah olivnega olja, pražimo čebulo toliko časa, da oveni. Nato dodamo krompir, okrasni paradižnik, stročji fižol ter dušimo 5 minut. Dodamo peteršilj (2/3) in meto (2/3), sesekljan česen ter po okusu solimo in popramo.Ko česen zadiši, zalijemo z 1,25 l vode. Kuhamo 30 minut.
SERVIRANJE
Enolončnico nalijemo v servirni krožnik, potrosimo s sesekljanim peteršiljem in meto ter kockami fete.
Ni komentarjev
Objavite komentar