Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Špinačna kremna juha z ingverjem

Špinača vsebuje kopico koristnih snovi za naše telo. Čeprav mogoče ni vaša priljubljena jed, vas bo z dodatki iz recepture prepričala.
2 OSEBE
15 MINUT
SESTAVINE:
150 g špinače
1/3 čajne žličke svežega naribanega ingverja
1 strok česna
2 jajci
0,10 l sladke smetane
1 rezina dimljenega sira
6 tankih rezin podolgovate rdeče paprike
1 noževa konica muškatnega oreščka
1/4 čajne žličke soli
1 ščepec tribarvnega grobo mletega popra
1 rezina toasta
olivno olje

PRIPRAVA
Špinačo operemo pod hladno tekočo vodo in dobro odcedimo. Nato jo stresemo v kozico, pokapamo z olivnim oljem in pražimo toliko časa, da oveni.
Prilijemo 0,20 l vode, dodamo grobo sesekljan česen in začinimo (sol, poper, muškatni orešček, ingver). Nato kuhamo 7 minut.
Juho s pomočjo paličnega mešalnika dobro zmeljemo. Nato prilijemo sladko smetano in kuhamo še 5 minut.
Papriko operemo in narežemo na tanke kolute. Rezino toasta narežemo na šest enakih rezin. 
Papriko in toast položimo na vročo ponev, pokapamo z olivnim oljem ter popečemo.
POŠIRANO JAJCE


Kozico napolnimo z vodo. Dodamo dve žlice kisa ter vodo zavremo. Jajce previdno razbijemo v plitki kozarec. Pri tem pazimo, da rumenjak ostane nepoškodovan.

V vrelo vodo počasi spustimo jajce. Počakamo, da beljak zakrkne, nato zmanjšamo dovod toplotne energije, da voda skoraj ne vre več in jajce kuhamo še 3 minute.

Jajce poberemo iz kozice in ga položimo na krožnik. Postopek ponovimo še z drugim jajcem.
SERVIRANJE JUHE

V krožnik nalijemo juho ter na sredino postavimo poširano jajce. Nato jajce obložimo s popečeno papriko in popečenimi rezinami toasta. Na koncu potrosimo z naribanim dimljenim sirom.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo