Okusni štruklji, ki jih lako ponudite kot samostojno jed ali prilogo.
4 OSEBE |
85 MINUT |
700 g krompirja
180 g moke, tip 500
3 jajca
sol
1 ščepec naribanega muškatnega oreščka
500 g buče hokaido
1 žlica masla
2 vejice peteršilja
za posip: 2 žlice masla, 3 žlice grobo mletih bučnih semen, 2 žlice krušnih drobtin
PRIPRAVA
Krompir operemo, skuhamo v vodi z dvema žlicama soli ter olupimo. Nato še mlačnega pretlačimo čez cedilo.NASVET
Ko kuhate neolupljen krompir ga dobro solite, saj boste krompir nato lažje lupili in imel bo tudi polnejši okus.
Pretlačenemu krompirju dodamo moko, razžvrkljana jajca in pol čajne žličke soli. Nato dobro zmešamo, da dobimo gladko in kompaktno zmes.
NASVET
Če se testo prjema rok, dodajte še malo moke. Namreč, točna količina moke je odvisna od vrste krompirja.
Muškatni buči odstranimo semena in jo olupimo. Nato jo naribamo na srednjo debelino.
Naribano bučo prepražimo na maslu. Tik pred koncem dodamo grobo sesekljan peteršilj, muškatni orešček in sol.
Krompirjevo testo na pomokani delovni površini razvaljamo na debelino 1 centimeter.
Razvaljano testo potrosimo s praženo muškatno bučo. Nato testo zavijemo v zavitek.
Zvitek narežemo na manjše dele. Nato zvitke zavijemo v alu folijo, ki smo jo pokapali z olivnim oljem.
Zavite štruklje kuhamo 35 minut.
Kuhane štruklje odstranimo iz alu folije ter jih narežemo.
Kuhane štruklje postavimo na servirni krožnik in potrosimo s praženimi semeni.
PRAŽENA SEMENA
V ponvi raztopimo maslo dodamo grobo sesekljana bučna semena in krušne drobtine. Nato pražimo toliko časa, da se naredijo majhne grudice in postanejo zlato rjave barve.
Ni komentarjev
Objavite komentar