Ko ne pozna okusa nuteline torte? Danes pa pred vami v drugačni obliki, seveda na moj način.
8 oseb |
30 minut |
Za biskvit potrebujete:
2 jajci
40 g moke
42 g kristalnega sladkorja
5 cl mleka
49 g čokolade za kuhanje
1/3 čajne žličke pecilnega praška
1 čajna žlička vanilijevega sladkorja
Za kremo potrebujete:
500 g kremnega sira mascarpone
0,25 l sladke smetane
4 zvrhane žlice lešnikovega namaza (nutella)
Ostalo:
5 banan
70 g čokolade za kuhanje
0,10 l sladke smetane
1 žlica ruma
1 žlica kokosove moke
PRIPRAVA
V posodi penasto umešamo dve jajci ter kristalni in vanilijev sladkor . Sestavine mešamo toliko časa (6 min), da narastejo za trikrat.Nato primešamo mleko ter postopoma umešavamo mešanico moke, pecilnega praška in grobo sesekljane čokolade za kuhanje.
Biskvitno zmes ulijemo v pekač premazan z maslom in po potrebi zmes poravnamo.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 18 minut.
Pečen biskvit pustimo, da se ohladi.
Ohlajen biskvit z rokami zdrobimo v majhne koščke.
V posodo stresemo kremni sir mascarpone, dodamo lešnikov namaz in prilijemo sladko smetano. Nato mešamo z električnim mešalnikom toliko časa, da dobimo gladko in gosto-tekočo zmes.
Štiri banane olupimo in s paličnim mešalnikom zmeljemo v gladko zmes.
SESTAVLJANJE SLADICE V KOZARCU
V kozarce po izboru natrosimo do ene tretjine zdrobljen biskvit. Nato ga pokapamo z mešanico iz sladke smetane, ruma in kokosove moke.
Na zdrobljen biskvit nabrizgamo lešnikovo kremo s kremnim sirom mascarpone.
Čez lešnikovo kremo prelijemo babanino čežano.
Na vrh sladke bananine sestavljanke položimo košček banane, ki ga na koncu prelijemo z eno žličko čokolade, ki smo jo raztopili nad vodno soparo.
Kozarce z bananino kreacijo pred serviranjem shranimo v hladilnik, za eno uro.
Ni komentarjev
Objavite komentar