Okusna ideja za praznično predjed, ponudite pa jo lahko tudi kot osvežujočo hladno večerjo. Receptura vsebuje avokado in dimljen losos, sestavini, ki nista med mojimi ljubšimi, a v tej kombinaciji sta me prepričali.
2 osebe |
10 minut |
2 žlici ameriških borovnic
2 žlici malin
2 žlici narezanega avokada
6 okrasnih paradižnikov (poznan tudi kot češnjevc)
2 žlici narezanega manga
2 žlici na lističe narezanega koromača
3 žlici suhih ocvirkov
sok ene limone
sol
tribarvni grobo mleti poper
50 g dimljenega lososa
2 žlici semen granatnega jabolka
2 žlici kisle smetane
1/3 čajne žličke naribanega ingverja
PREDPRIPRAVA
- ameriške borovnice in maline operemo pod tekočo hladno vodo, nato jih osušimo- avokado olupimo, odstranimo koščico in narežemo na majhne kocke
- okrasni paradižnik operemo pod tekočo vodo, osušimo in ga razrežemo na 4 dele
- mango olupimo, odstranimo koščico in narežemo na majhne kocke
- koromač operemo pod hladno tekočo vodo, odstranimo zeleni del in ga sesekljamo ; nato koromač prepolovimo, odstranimo koreninski del ter ga narežemo na čim tanjše lističe
- stisnemo sok ene limone
- granatno jabolko narežemo na krhlje in odstranimo semena
- ingver olupimo in naribamo
PRIPRAVA POSTELJICE
V posodo stresemo ameriške borovnice, maline, avokado, okrasni paradižnik, mango, dve žlice suhih ocvirkov, lističe koromača in polovico sesekljanega zelenega dela. Nato vse skupaj začinimo z enim ščepcom soli in popra ter pokapamo z limoninim sokom. Sestavine premešamo.
PRIPRAVA LOSOSA
Dimljenega lososa narežemo na manjše rezance. Dodamo granatno jabolko. Nato začinimo s ščepcom popra in pokapamo z limoninim sokom ter premešamo.
PRIPRAVA PRELIVA
V posodo stresemo kislo smetano, dodamo ostanek sesekljanega dela koromača, eno žlico suhih ocvirkov, ingver, ščepec soli in pora. Nato vse skupaj premešamo.
SESTAVLJANJE OKUSNE PREDJEDI
Na dno kozarca položimo posteljico iz sadja in zelenjave. Nato dodamo mariniran dimljen losos z granatnim jabolkom in limoninim sokom ter okrasimo s prelivom iz kisle smetane.
PRIPOROČILO
Jed naj bo pred serviranjem vsaj pol ure v hladilniku.
Ni komentarjev
Objavite komentar