Nekaj koristnega za naše telo. Kisla repa je nepogrešljiva v
zimskih dneh, a hkrati vsebuje veliko balastnih snovi in beljakovin, železo, vitamine
B1, B2, C ...
ZA 5 OSEB
|
55 MINUT
|
Kaj se potrebuje za enostavno in
okusno enolončnico?
en kozarec kisle repe (670 kg)
ena konzerva rjavega fižola (400 g)
250 g mešanega mletega mesa
2 krompirja
1 večja čebula
eno večje korenje
4 stroke česna
eno govejo jušno kocko
3 žlice olivnega olja
sol in tribarvni grobo mleti poper po okusu
1/3 čajne žličke muškatnega oreščka
1 čajna žlička majarona
1 čajna žlička timijana
dva lovorjeva lista
PRIPRAVA
- čebulo očistimo ter narežemo na majhne kocke
- korenje očistimo in s pomočjo strgala nastrgamo
- česen olupimo in grobo sesekljamo
V kozico stresemo korenje in čebulo ter pokapamo z olivnim oljem. Pražimo toliko časa, da čebula oveni. Nato dodamo meso in pražimo 6 minut.
Praženi mešanici dodamo česen ter kozarec kisle repe in konzervo rjavega fižola. Repe in fižola ne odcedimo in uporabimo tudi tekočino.
V kozico nalijemo 2 litra vode in dodamo začimbe (jušna kocka, sol, poper, muškatni orešček, majaron, timijan, lovorjev list). Ko tekočina zavre, kuhamo 30 minut.
Krompir olupimo, operemo ter s pomočjo strgala nastrgamo. Dodamo k enolončnici in kuhamo še 15 minut.
Ni komentarjev
Objavite komentar