Cenovno ugodne sestavine za okusen obrok.
4 OSEBE |
60 MINUT |
1 konzerva belega fižola (850 g)
400 g svinjskega stegna
2 srednje velika korenja
2 večje čebule
1 večja paprika
3 stroke česna
1 žlica prekajene zaseke
1/2 čajne žličke soli
en ščepec tribarvnega grobo mletega popra
ena noževa konica mletega muškatnega oreščka
en lovorjev list
ena čajna žlička mešanih zelišč (majaron, timijan, drobnjak)
PREDPRIPRAVA
- svinjsko meso narežemo na manjše kocke- korenje očistimo in narežemo na kocke, velikosti fižola
- čebulo očistimo in grobo sesekljamo
- papriko očistimo in narežemo na kocke, velikosti fižola
- česen očistimo in grobo sesekljamo
PRIPRAVA
V kozico stresemo grobo sesekljano čebulo in dodamo zaseko. Nato začinimo s soljo in poprom ter pražimo toliko časa, da čebula oveni.Praženi čebuli dodamo pripravljeno meso in zelenjavo (korenje, paprika). Pražimo 8 minut.
Praženi mešanici dodamo česen. Ko česen zadiši dodamo še konzervo fižola (fižol in tekočino) in začimbe (muškatni orešček, lovorjev list, majaron, timijan, drobnjak). Vse skupaj kuhamo 5 minut.
Kozico postavimo v ogreto pečico na 190°C, za 40 minut.
Ni komentarjev
Objavite komentar