Preprosta in okusna pita, ki ponuja okus podeželja.
45 MINUT |
2 OSEBE |
Kaj se potrebuje za preprosto in
okusno pito?
600 g krompirja (4 kom)
100 g topljenega sira (4 kom)
110 g šampinjonov
3 zvrhane žlice suhih ocvirkov
30 g kraške pancete
1 zvrhana žlica kisle smetane
1 žlica žabimbne mešanice za solato
dva ščepca grobo mletega popra
sol
maslo
PRIPRAVA
Krompir operemo in skuhamo v vodi, začinjeni s soljo (na en liter vode, 2 žlice soli).
»Pri kuhanju neolupljenega
krompirja uporabimo večjo količino soli. Doda se zato, da se krompir lažje
olupi in hkrati poudarimo njegov okus.«
Kuhan krompir odcedimo, olupimo in pretlačimo z vilico. Krompirju dodamo topljeni sir, kislo smetano, 2 zvrhane žlice suhih ocvirkov, zelišča za solato, sol in poper po okusu. Nato vse skupaj, s pomočjo vilice, pretlačimo.
Pekač, premera 18 cm, premažemo z maslom. Nato vanj stresemo pripravljeno zmes in poravnamo.
Šampinjone očistimo in narežemo na lističe.
Z narezanimi gobami obložimo krompirjevo zmes in potrosimo s preostankom suhih ocvirkov in enim ščepcem popra.
»Šampinjonov ne solimo, saj bodo
med peko ocvirki izločili nekaj soli.«
Šampinjone prekrijemo s tankimi rezinami kraške pancete.
Pekač s krompirjevo pito položimo v ogreto pečico na 190°C, za 20 minut.
Pečeno pito pustimo nekaj minut, da se umiri.
PREDLOG ZA SERVIRANJE
Krompirjevi piti s šampinjoni, v pekaču, priložimo večjo žlico in serviramo z listnato solato po lastnem izboru.
Ni komentarjev
Objavite komentar