Prava odločitev! Priprava domačega kruha je preprosta, a hkrati tudi veš kaj vse je v njem. Že kar nekaj časa kruh pripravljam izključno doma, a "kulinarična žilca" mi ne da, da nebi poizkusil vedno nekaj novega.
7 min / 105 min |
950 g |
Kaj se potrebuje za preprosto
pripravo kruha z odličnim okusom?
400 g moke, tip 500
4 g suhega kvasa
1 zvrhana čajna žlička pecilnega praška
300 ml kefirja
200 ml vode
50 ml olivnega olja
1 čajna žlička soli
40 g grobo mletih bučnih semen
PRIPRAVA
V skledo stresemo suhe sestavine (moka, kvas, pecilni prašek, sol) in premešamo.
Pripravljeno zmes prelijemo s kefirjem, mlačno vodo in olivnim oljem. Sestavine z leseno žlico dobro premešamo.
Dodamo bučna semena in s pomočjo lesene žlice stepamo 4 minute.
Pripravljeno testo pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 30 minut. Med počivanjem testno zmes dvakrat premešamo.
Testno zmes stresemo v pekač, ki je obložen s peki papirjem, zmes enakomerno razporedimo po celotni površini pekača in pokrijemo s kuhinjsko krpo. Pustimo počivati 10 minut.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 50 minut.
Pečen kruh stresemo iz pekača in pokrijemo s kuhinjsko krpo, da se ohladi.
Pečen kruh stresemo iz pekača in pokrijemo s kuhinjsko krpo, da se ohladi.
Ni komentarjev
Objavite komentar