Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Kruh s kefirjem

Prava odločitev! Priprava domačega kruha je preprosta, a hkrati tudi veš kaj vse je v njem. Že kar nekaj časa kruh pripravljam izključno doma, a "kulinarična žilca" mi ne da, da nebi poizkusil vedno nekaj novega.
7 min / 105 min
950 g
Kaj se potrebuje za preprosto pripravo kruha z odličnim okusom?
400 g moke, tip 500
4 g suhega kvasa
1 zvrhana čajna žlička pecilnega praška
300 ml kefirja
200 ml vode
50 ml olivnega olja
1 čajna žlička soli
40 g grobo mletih bučnih semen

PRIPRAVA

V skledo stresemo suhe sestavine (moka, kvas, pecilni prašek, sol) in premešamo.
Pripravljeno zmes prelijemo s kefirjem, mlačno vodo in olivnim oljem. Sestavine z leseno žlico dobro premešamo.
Dodamo bučna semena in s pomočjo lesene žlice stepamo 4 minute.

Pripravljeno testo pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 30 minut. Med počivanjem testno zmes dvakrat premešamo.
Testno zmes stresemo v pekač, ki je obložen s peki papirjem, zmes enakomerno razporedimo po celotni površini pekača in pokrijemo s kuhinjsko krpo. Pustimo počivati 10 minut.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 50 minut.

Pečen kruh stresemo iz pekača in pokrijemo s kuhinjsko krpo, da se ohladi.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo