Pred vami je receptura, v kateri vam predstavljam pripravo testnih košaric v obliki stožca. Nadevate jih lahko z doma narejenim namazom, solato, popečeno zelenjavo, zelenjavnim ali mesnim ragujem...
8-7 košaric |
55 minut |
Kaj se potrebuje za
kruhove košarice?
TESTO
250 g moke, tip 500
175 ml mlačne vode
15 ml olivnega olja
½ žlice soli
½ čajna žlička
kristalnega sladkorja
½ zavitka suhega
kvasa (3,5 g)
OSTALO
sezam, jajce, liste A4, ALU folijo, olje
PRIPRAVA
V skledo stresemo moko. Dodamo sol in sladkor, potrosimo s
suhim kvasom ter prelijemo z mlačno vodo in oljem.
S pomočjo lesene žlice premešamo, da dobimo testno gmoto, ki
odstopi od stranice posode.
Testno gmoto stresemo na pomokano delovno površino ter dobro
pregnetemo.
Oblikujemo hlebček, ga postavimo v skledo, pokrijemo s
kuhinjsko krpo in pustimo počivati 25 minut.Z lista A4 naredimo stožec. Nato ga ovijemo v ALU folijo in premažemo z oljem.
Kvašeno testo stresemo na pomokano delovno površino in razvaljamo na debelino 3-4 milimetre. Testo narežemo na trakove, širine 1.5 centimetra.
Stožec ovijemo s trakovi testa.
KAKO OVIJATE?
»V desno roko primete stožec, v levo trak iz testa. Z
zavijanjem začnete na vrhu (špica). Zavijate tako, da se rob traku prekriva. Ko
vam zmanjka testnega traku, vzamete novega.»
Testo premažemo z razžvrkljanim jajcem, potrosimo s sezamom in položimo na pekač, prekrit s peki papirjem.Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 18 minut.
»Po devetih minutah pečenja, stožce obrnemo, da bodo lepo
zapečeni z vseh strani. »
Pečene testne košarice na pol ohladimo. Nato odstranimo folijo s papirjem.
Ni komentarjev
Objavite komentar