Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Kruhove košarice s sezamom

Pred vami je receptura, v kateri vam predstavljam pripravo testnih košaric v obliki stožca. Nadevate jih lahko z doma narejenim namazom, solato, popečeno zelenjavo, zelenjavnim ali mesnim ragujem...
8-7 košaric
55 minut

Kaj se potrebuje za kruhove košarice?
TESTO
250 g moke, tip 500
175 ml mlačne vode
15 ml olivnega olja
½  žlice soli
½  čajna žlička kristalnega sladkorja
½  zavitka suhega kvasa (3,5 g)
OSTALO
sezam, jajce, liste A4, ALU folijo, olje



PRIPRAVA
V skledo stresemo moko. Dodamo sol in sladkor, potrosimo s suhim kvasom ter prelijemo z mlačno vodo in oljem.

S pomočjo lesene žlice premešamo, da dobimo testno gmoto, ki odstopi od stranice posode.

Testno gmoto stresemo na pomokano delovno površino ter dobro pregnetemo.
Oblikujemo hlebček, ga postavimo v skledo, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 25 minut.
Z lista A4 naredimo stožec. Nato ga ovijemo v ALU folijo in premažemo z oljem.
Kvašeno testo stresemo na pomokano delovno površino in razvaljamo na debelino 3-4 milimetre. Testo narežemo na trakove, širine 1.5 centimetra.
Stožec ovijemo s trakovi testa.


KAKO OVIJATE?


»V desno roko primete stožec, v levo trak iz testa. Z zavijanjem začnete na vrhu (špica). Zavijate tako, da se rob traku prekriva. Ko vam zmanjka testnega traku, vzamete novega.»
Testo premažemo z razžvrkljanim jajcem, potrosimo s sezamom in položimo na pekač, prekrit s peki papirjem.

Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 18 minut.


»Po devetih minutah pečenja, stožce obrnemo, da bodo lepo zapečeni z vseh strani. »
Pečene testne košarice na pol ohladimo. Nato odstranimo folijo s papirjem.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo