Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Pavlova torta

Original recept za slastno torto izvira iz Avstralije, a pripravljen je bil v čast ruski baletki Ani Pavlovi. Osnova torte je sušen beljakov sneg, ki ga pred serviranjem obložimo s stepeno sladko smetano in svežim sadjem. Jaz se odločil za jagode ter okusno in kremasto vanilijevo kremo.
en kos, premera 14 cm
90 minut
Kaj potrebujete za okusno torto, ki je popolna ideja za razvajanje v dvoje?
BISKVIT
4 beljake (pri recepturi uporabil jajca velikosti M, če boste uporabili velikost L - uporabite samo 3)
ščepec soli
95 g sladkorja v prahu
13 g jedilnega koruznega škroba (gustin, 1/2 žlice)
1/2 žlice alkoholnega kisa
1/2 žlice vanilijeve arome
PRELIV
4 rumenjake (pri recepturi uporabil jajca velikosti M, če boste uporabili velikost L - uporabite samo 3)
4 žlice kristalnega sladkorja
250 ml + 50 ml mleka
2 žlici vanilijeve arome
1 žlica jedilnega koruznega škroba
1 žlica masla
OSTALO
100 g jagod


PRIPRAVA
Beljake, sobne temperature, stresemo v posodo in dodamo ščepec soli. S pomočjo električnega mešalnika, na srednji stopnji, stepemo v trd sneg.

Mešalniku povečamo stopnjo, na najvišjo in postopoma dodajamo mešanico kristalnega sladkorja in škroba. Nato dodamo še alkoholni kis in vanilijevo aromo ter stepamo, da se sestavine dobro povežejo (cca 4 min).
Na peki papirju narišemo krog, premera 14 centimetrov. 

Pripravljeno zmes stresemo na sredino označenega kroga in oblikujemo valj, velikosti narisanega kroga na peki papirju.
Pečico segrejemo na 150°C. 

Segreti pečici zmanjšamo temperaturo na 100°C in v njo položimo pekač.
Biskvitno zmes sušimo eno uro. Nato zvišamo temperaturo na 125°C in sušimo še 20 minut.

Pečico ugasnemo. Pekač z biskvitom pustimo v pečici, da se dobro ohladi (6 ur, še bolje čez noč).
JAGODE IN PRELIV

- jagode očistimo, operemo pod tekočo vodo, osušimo in narežemo na kocke

Vanilijev preliv
V kozico nalijemo mleko (250 ml), dodamo rumenjake, kristalni sladkor, vanilijevo aromo in dobro premešamo. 
Kozico postavimo na štedilnik in ob stalnem mešanju kuhamo, da zavre. Ko mešanica zavre, prilijemo jedilni škrob, ki smo ga raztopili v nekaj žlicah hladne vode. Kuhamo 3 minute. 
Kuhani kremi dodamo maslo in ga dobro umešamo. 
Vanilijevo kremo na pol ohladimo. Nato v kremo umešamo še preostanek mleka (50 ml).

SESTAVLJANJE
Tik pred serviranjem, vrh beljakovega biskvita obložimo s koščki jagod in prelijemo z vanilijevo kremo.

NASVETI
- beljakov biskvit, do uporabe, shranite v suh prostor
- ne shranjujte v hladilnik, saj se v kombinaciji s hladnim zrakom začneta ločevati beljak in sladkor / nastaja sladka tekočina
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo