Še ena sestavina, ki ne manjka na mizi v zimskem času. Ponujam vam preprosto in okusno verzijo pečenega zelja na moj način.
45 MINUT |
9 KOŠARIC |
Kaj se potrebuje za okusne
košarice iz kislega zelja?
500 g kislega zelja
250 g mešanega mletega mesa
eno čebulo
eno večje korenje
4 stroke česna
3 liste sveže valjanega vlečenega testa (250 g)
sol
tribarvni grobo mleti poper
1/4 čajne žličke mletega muškatnega oreščka
eno žlico suhih ingverjevih koščkov
en lonček kisle smetane
olivno olje
PRIPRAVA KOŠARIC
Liste vlečenega testa postavimo en na drugega in razrežemo na dvanajst enakih delov, tako da dobimo 36 koščkov testa.
Kose testa zlagamo en na drugega, neenakomerno.
Kos testa postavimo na delovno površino, premažemo s hladno vodo in pokrijemo z drugim kosom testa, ki ga tudi premažemo. Nato sledi tretji kos testa, ki ga tudi premažemo s hladno vodo in pokrijemo s četrtim kosom testa.
Testne zloženke polagamo v pekač za mafine, ki smo ga premazali z oljem.
Testo nežno pritisnemo v pekač, da se oblikuje košarica iz testa.
PRIPRAVA NADEVA
- čebulo očistimo in grobo sesekljamo
- korenje očistimo in s pomočjo strgala nastrgamo
- česen olupimo in grobo sesekljamo
Čebulo in korenje stresemo v kozico, pokapamo z olivnim oljem in pražimo toliko časa, da čebula oveni. Nato dodamo mleto meso, muškatni orešček, ingver ter sol in poper po okusu. Pražimo 8 minut.
Praženi mešanici dodamo kislo zelje in česen, zmanjšamo dovodu toplotne energije na minimum in pražimo 12 minut.
S praženo mešanico nadevamo testne košarice.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 20 minut.
Slastne košarice s kislim zeljem servirate s kislo smetano za predjed ali glavno jed.
Če postrežete kot predjed, bo dovolj za 9 oseb. A če postrežete za glavno jed bo receptura zadostovala za 3-4 osebe.
Ni komentarjev
Objavite komentar