Piščančji želodčki, ki z izbranimi dodatki nastanejo prav okusna jed.
4 osebe |
50 minut |
Kaj se potrebuje za okusno jed
iz piščančjih želodčkov?
600 g piščančjih želodčkov
200 g šampinjonov
200 g pora
eno večjo čebulo
3 stroke česna
1 žlica sušenih koščkov ingverja
1/4 čajne žličke muškatnega oreščka v prahu
sol in tribarvni poper po okusu
olivno olje
Predlog za prilogo: ZELIŠČNA POLENTA
koruzni zdrob, maslo, sol, en šopek mešanih zelišč
PRIPRAVA
- čebulo očistimo in narežemo na tanke lističe
- por narežemo na tanke kolobarje, operemo v hladni vodi ter dobro odcedimo
- česen olupimo in grobo sesekljamo
- šampinjone očistimo in narežemo na srednje debele lističe
Čebulo in por stresemo v kozico, pokapamo z olivnim oljem in pražimo toliko časa, da oveni.
Praženi mešanici dodamo piščančje želodčke in začimbe (ingver, muškatni orešček, sol in poper, česen), premešamo, pokrijemo ter dušimo 20 minut.
Nato dodamo pripravljene šampinjone, prelijemo z 200 ml vode, pokrijemo in dušimo 25 minut.
PREDLOG ZA SERVIRANJE
Okusne piščančje želodčke lahko med drugim servirate z zeliščno polento.
V kozici zavrete vodo, kateri ste dodali maslo in sol. V vrelo vodo stresete koruzni zdrob in ob stalnem mešanju kuhate 3 minute. Kuhani polenti primešate grobo sesekljana zelišča.
Ni komentarjev
Objavite komentar