Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Piškoti brez jajc in sladkorja

Pecivo je lahko okusno tudi brez sladkorja in jajc. A kljub temu lahko pečenim piškotom dodate svojo noto.
600 g
55 minut
Kaj se potrebuje za krhko pecivo, ki mu pred serviranjem lahko dodate svojo noto?
250 g ostre moke, tip 400
250 g gladke moke, tip 500
250 g margarine
1 zavitek pecilnega praška (15,5 g)
120 g kisle smetane
150 g skute
ščepec soli
nastrgano limonino lupino polovice limone

PRIPRAVA
V skledo stresemo kislo smetano, skuto, nastrgano limonino lupino, sol in margarino, ki je bila nekaj časa na sobni temperaturi, da se je omehčala.

Sestavine premešamo, da se povežejo.
Pripravljeni mešanici dodamo moko (ostro in gladko), kateri smo primešali pecilni prašek.

S pomočjo lesene žlice premešamo, da dobimo grudice.
Vsebino sklede stresemo na delovno površino ter z dlanmi stiskamo in gnetemo toliko časa (cca 7 min), da dobimo kompaktno testo.

Testo oblikujemo v hlebček, ga zavijemo v PVC folijo in postavimo v hladilnik za 30 minut.

NASVET
Na tržišču so prisotne moke z boljšo ali slabšo kvaliteto, a zaradi tega je včasih potrebno mokre sestavine nekoliko prilagoditi recepturi. Če je testo presuho, lahko dodate nekoliko več kisle smetane.
Ohlajeno testo razvaljamo na debelino 1 centimeter, ki ga z modelčkom za piškote narežemo.

Izrezane koščke testa položimo na pekač prekrit s peki papirjem.

Pekač postavimo v ogreto pečico na 180°C, za 10 minut.
Pečene in ohlajene piškote lahko nadevamo z lešnikovim namazom, kikirikijevim maslom, orehovim nadevom ali marmelado po dva skupaj.

Testo lahko uporabite tudi za okusno bananino pito >>> RECEPT
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo