Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Rožičevo pecivo

Rožiči spadajo med stročnice in so odličen naravni nadomestek za čokolado. Vsebujejo za tretjino manj kalorij ter za polovico manj maščob od čokolade in so v veliko pomoč pri različnih prebavnih težavah.
38 MINUT
12 TORTIC
Kaj se potrebuje za sočno pecivo?
dve jajci
100 g kristalnega sladkorja
130 g margarine
eno večje jabolko
200 ml kefirja
110 g kisle smetane
1 zvrhana žlica kakava v prahu
110 g moke, tip 500
160 g mletih rožičev
1 zavitek pecilnega praška (15,5 g)
2 žlici vanilijeve arome
PRIPRAVA


V posodo ubijemo jajci, dodamo kristalni sladkor in s pomočjo električnega mešalnika dobro zmešamo. 

Jajčni zmesi s sladkorjem dodamo stopljeno margarino, kefir, vanilijevo aromo, kakav, kislo smetano ter premešamo, da se sestavine povežejo.
Pripravljeni "mokri" osnovi dodamo nastrgano jabolko, moko, pecilni prašek in mlete rožiče ter vse skupaj dobro premešamo.
V odprte predele pekača za mafine, položimo papirnate košarice, ki jih nato napolnimo s pripravljeno zmesjo.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 30 minut.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo