Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Sadni špageti - Mango

Moje prvo srečanje z molekularno kuhinjo. Vse skozi si predstavljal da gre za velik »bav bav« in odlašal, a rezultat okusni mangovi špageti. Molekularna kuhinja se sliši kot znanstvena fantastika, a vendar gre le za sodoben način priprave hrane.
10 MINUT
Kaj se potrebuje za sadne špagete?
ŠPAGETI
3/4 skodelice mangove kaše (1 večji mango)
1.5 čajne žličke agar agarja
OSTALO
olje, hladna voda, brizgalka

Sam izraz se uveljavlja v zadnjem času. Čeprav zveni zelo kemijsko oz. kot znanstvena fantastika, pravzaprav pomeni način priprave jedi in živil tako, da se ohrani kar se da naraven, čist in prvinski okus. Iščejo se nove kombinacije okusov, a hkrati se spoznavajo živila kako reagirajo na različne termične postopke. Rezultat prvega mojega srečanja z »bav bavom« so okusni mangovi špageti, ki jih lahko uporabite kot dekoracijo pri sladicah ali dodatek v solati kateri je osnova sir, tuna, piščanec…
PRIPRAVA V VIDEO OBLIKI


PRIPRAVA V SLIKOVNI OBLIKI
Mango očistimo, odstranimo koščico, narežemo na manjše koščke in zmeljemo v gladek pire.
Odmerimo 3/4 skodelice (merica: skodelica 250ml) mangovega pireja in dodamo 1.5 čajne žličke želirnega sredstva agar agar.
Ko sadni pire zavre, ob stalnem mešanju, kuhamo 2 minute.
Kremnemu sadnemu želeju vzdržujemo temperaturo nad vodno soparo (to je pomembno  predvsem takrat, ko pripravljate večjo količino, saj se hitro trdi).
S pripravljeno kremo napolnimo brizgalko.
Z brizgalko, v dobro ohlajeno olje, brizgamo v daljših presledkih. Mangove špagete pustimo 2 minute v olju.
3
Sadne špagete preložimo v dobro ohlajeno vodo, za 2 minute.
Špagete odcedimo. Preložimo v steklen kozarec, pokrijemo in shranimo, do uporabe, v hladilnik.

KOTIČEK ZA UGODEN NAKUP
Kje kupiti želirno sredstvo, ki ga lahko uporabljajo tudi vegetarijanci in vegani za pripravo tort, pudingov, želejev… >>> AGAR AGAR
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo