Recept je nastal ob napadu "cukra". Pridejo večeri ko se hrepeni po nečem sladkem, a ni nič na zalogi. Želel sem nekaj na hitro za potešitev "cukra", a na koncu je vse skupaj potešila banana s sirom. Kombinacija okusov vsekakor zadovoljila pričakovanja, pa še malo bolj zdravo bilo od "vreče cukra".
2 osebe |
12 minut |
Kaj potrebujete za nekaj hitrega
in okusnega, ko »pade« sladkor?
4 banane
2 pesti mlade špinače
2 žlici masla
sok ene limete
1 žlica medu
1 žlica sojine omake
80 g kozjega sira
2 ščepca grobo mletega tribarvnega popra
1 čajna žlička posušenih koščkov ingverja
PRIPRAVA
Banane olupimo in položimo v ogreto ponev. Dodamo maslo in pečemo 7 minut. Na vsaki strani tri minute in pol.
Pečene banane odstranimo iz ponve. Preostanku masla v ponvi dodamo med, sojino omako, tribarvni poper in prelijemo s sokom limete.
Preliv premešamo, da se sestavine povežejo. Nato ponev odstavimo s toplotnega vira.
MOJ NASVET ZA SERVIRANJE
Na servirnem krožniku iz mlade špinače naredite posteljico. Na njo položite dve banani, ki ju obložite s tankimi rezanci kozjega sira. Nato potrosite s suhimi koščki ingverja in pokapajte s prelivom.
Ni komentarjev
Objavite komentar