Večerno druženje ob pivu lahko popestrite s čebulnimi obročki, ki so preprosti za pripravo in predvsem slastni!
2 osebe |
7 minut |
Kaj potrebujete za preprost in
okusen prigrizek ob pivu?
2 srednje veliki čebuli
2 žlici koruzne moke
2 žlici koruznega zdroba
1 žlica krušnih drobtin
1 pest koruznih kosmičev
1 žlica naribanega parmezana
eno jajce
dva ščepca soli
dva ščepca tribarvnega grobo mletega popra
olje za cvrtje
PRIPRAVA ČEBULE
Čebulo olupimo in narežemo na kolobarje, debeline pol centimetra. Nato kolobarje "razdremo", da dobimo čebulne kroge.
Najmanjše kroge in robove odstranite, shranite v pokrito posodo in porabite pri pripravi drugega recepta.
PRIPRAVA PANIRE
V skledo stresemo koruzno moko in zdrob, parmezan ter drobtine. Dodamo koruzne kosmiče, ki smo jih zdrobili v roki. Sestavine premešamo.
Jajce v skledi razžvrkljamo.
CVRTJE
Čebulne obročke namočimo v jajcu in povaljamo v koruzni mešanici. Ocvremo v vročem olju.
Cvremo 2 minute.
Ocvrte čebulne obročke položimo na papirnato krpo, da se odteče odvečno olje.
Pred serviranjem obročke začinimo s soljo in poprom. Če ste ljubitelj malo bolj pikantnega, pa lahko potrosite še s pekočo mleto papriko ali s čilijem v prahu.
Ni komentarjev
Objavite komentar