Preprosta in okusna jed iz pečice, ki ne potrebuje priloge.
2 osebe |
90 minut |
Kaj se potrebuje za preprosto in
okusno jed iz govejega mesa?
400 g govejega stegna
7 majhnih kolerab
2 korenine peteršilja
50 ml rdečega vina
1 žlica cvetličnega medu
1/3 čajne žličke soli
1/4 čajne žličke grobo mletega tribarvnega popra
1 čajna žlička posušenih koščkov ingverja
1 noževa konica naribanega muškatnega oreščka
nekaj brinovih jagod
20 ml olivnega olja
PREDPRIPRAVA
- goveje meso narežemo na kocke, 2*2 centimetra
- male kolerabe olupimo in operemo pod tekočo vodo
- korenini peteršilja očistimo, operemo in razrežemo na štiri dele
- brinove jagode stremo
PRIPRAVA
V pekač položimo pripravljeno meso in zelenjavo. Dodamo med, sol, poper, ingver, muškatni orešček in brinove jagode. Prelijemo z olivnim oljem in rdečim vinom ter dobro premešamo.
Pekač pokrijemo z ALU folijo in ga postavimo v pečico ogreto na 185°C, za 60 minut.
Iz pekača odstranimo folijo in pečemo še 25 minut. Meso in zelenjavo, med drugim delom peke, dvakrat pokapamo s sokom, ki nastaja pri peki.
Ob okusni jedi iz pečice postrežemo listnato solato po izboru.
Ni komentarjev
Objavite komentar