Preprosta priprava okusne sladice.
4 osebe |
45 minut / serviranje 120 min |
Kaj se potrebuje za okusno jagodno
sladico?
STRNJENKA
400 ml jagodnega kompota
5 g agar agarja
400 ml jagodnega kompota
5 g agar agarja
TESTO
60 g moke
33 g masla
ena noževa konica soli
3/4 žlice hladne vode
2 žlici kokosove moke
2 žlici nastrgane temne čokolade
2 žlici sladkorja v prahu
60 g moke
33 g masla
ena noževa konica soli
3/4 žlice hladne vode
2 žlici kokosove moke
2 žlici nastrgane temne čokolade
2 žlici sladkorja v prahu
PRELIV
1 zvrhana žlica kisle smetane
1 čajna žlička medu
1 čajna žlička karamelnega preliva
50 ml sladke smetane
1 zvrhana žlica kisle smetane
1 čajna žlička medu
1 čajna žlička karamelnega preliva
50 ml sladke smetane
PRIPRAVA STRNJENKE
Jagodni kompot, s pomočjo paličnega mešalnika, zmeljemo v gladko zmes. Dodamo želirno sredstvo agar agar in premešamo. Ko zmes zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije in kuhamo 4 minute.
Kuhano jagodno zmes pustimo nekaj minut, da se umiri. Nato jo nalijemo v silikonske modelčke (velikost 100 ml), ki smo jih obrisali s kosom naoljene papirnate brisače.
Modelčke postavimo v hladilnik, da se jagodna zmes strdi.
PRIPRAVA TESTA
V skledo stresemo moko. Dodamo sol, koščke masla in vodo. S pomočjo dlani pregnetemo in zmešamo v testno kepo.
Krhko testo zavijemo v PVC folijo in postavimo za pol ure v hladilnik.
Ohlajeno krhko testo razvaljamo na debelino pol centimetra. Razrežemo na majhne kocke 0.5*0.5 centimetra.
Testne kocke razporedimo po pekaču, ki smo ga obložili s kosom peki papirja. Nato potrosimo s kokosom, grobo naribano čokolado in sladkorjem v prahu.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 8 minut.
Pečene mini piškotke pustimo na pekaču, da se ohladijo.
PRIPRAVA PRELIV
V posodo stresemo kislo smetano. Dodamo med in karamelni preliv ter prelijemo s sladko smetano. Sestavine dobro premešamo, da dobimo gladko zmes.
SERVIRANJE
Na servirnem krožniku naredite posteljico iz mini keksov s čokolado in kokosom. Na posteljico postavite jagodno strnjenko in pokapate s prelivom.
Agar agar (kanten) je želirno sredstvo, ki ga lahko uporabljajo tudi vegetarijanci in vegani za pripravo tort, pudingov, želejev, ... |
Ni komentarjev
Objavite komentar