Tudi jed na žlico je lahko preprosta za pripravo, okusna in brez nepotrebnih dodatkov, kot je moka...
4 - 5 OSEB |
60 MINUT |
Kaj potrebujete za okusno
enolončnico?
eno večjo čebulo
400 g pora
250 g ješprenja
3 stroke česna
500 g piščančjih peruti (zgornji del)
3 žlice ajvarja
eno čajno žličko soli
1/3 čajne žličke grobo mletega tribarvnega popra
eno čajno žličko mešanih zelišč (majaron, timijan, žafranika)
eno kocko jušnega koncentrata za kokošjo juho
olivno olje
PRIPRAVA
Por narežemo na tanjše kolobarje, operemo v hladni vodi ter dobro odcedimo. Nato ga stresemo v kozico, dodamo grobo sesekljano čebulo in pokapamo z oljem. Pražimo toliko časa, da oveni (4 min).
Praženi mešanici dodamo ješprenj, dve žlice ajvarja, sesekljan česen, začimbe (sol, poper, majaron, timijan, žafranika), jušno kocko, premešamo in zalijemo z 1,5 l vode. Ko tekočina zavre, kuhamo 30 minut. Med kuhanjem večkrat premešamo.
Piščančje perutničke operemo pod hladno tekočo vodo, osušimo ter začinimo s soljo in poprom. Nato jih stresemo v ponev, pokapamo z olivnim oljem in na hitro popečemo, da dobijo zlato rjavo skorjico. Dodamo eno žlico ajvarja in pražimo 4 minute.
Pražene perutničke stresemo v enolončnico, zalijemo z 0,75 l vode in ko zavre, kuhamo 20 minut.
Pred koncem kuhanja poizkusite in po potrebi solite ter če se vam zdi nekoliko pregosto, zalijte še z malo vode.
Ni komentarjev
Objavite komentar