S poznavanjem sestavin in "kuhinjskim igranjem" prišel do okusnih flancatov, pripravljenih v pečici.
850 g |
65 minut |
Kaj se potrebuje za okusne
flancate iz pečice?
450 g moke, tip 500
1 zavitek suhega kvasa (7 g)
3 zvrhane žlice kristalnega sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja (10 g)
2 jajci
240 ml pinjenca
1 žlica ruma
20 g masla
en ščepec soli
80 g kokosove moke
sladkor v prahu za posip
Medtem ko je pečica na polno pekla kokosovo pecivo, sem en kos naredil na klasičen način in ga ocvrl v olju. Rezultat: res, da bolj "sočen", a ker nisem pristaš ocvrtega ostajam pri pečici...
Medtem ko je pečica na polno pekla kokosovo pecivo, sem en kos naredil na klasičen način in ga ocvrl v olju. Rezultat: res, da bolj "sočen", a ker nisem pristaš ocvrtega ostajam pri pečici...
PRIPRAVA
V skledo stresemo moko, suhi kvas, kristalni in vanilijev sladkor, sol in kokosovo moko. Premešamo.
V drugo skledo nalijemo pinjenec, rum, stopljeno maslo in ubijemo jajci. Sestavine dobro premešamo.
S pripravljeno "mokro sestavino" testa prelijemo "suhi del" testa in premešamo z leseno žlico, da se naredi testna kepa.
Testno kepo stresemo na pomokano delovno površino in dobro pregnetemo (8 min).
Oblikujemo hlebček, ga položimo v skledo, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 30 minut.
Testo stresemo na delovno površino ter ga razvaljamo na debelino 1 centimeter.
Razvaljano testo razrežemo na pravokotnike poljubne velikosti. Na vsakem kosu testa naredimo po dve zareze.
Kose testa v roki zavijemo in postavimo na pekač, ki ima dno pokrito s peki papirjem.
Flancate pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 15 minut.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 190°C, za 18 minut. Po devetih minutah pečenja pecivo obrnemo.
Kokosove flancate ohladimo in potrosimo s sladkorjem v prahu.
Ni komentarjev
Objavite komentar