Okusno pecivo je preprosto za pripravo, a hkrati je popolna ideja za zajtrk. Ob bombetkah serviramo le še kefir, kislo mleko ali navadni jogurt.
12 bombetk |
85 minut |
Kaj se potrebuje za okusno
koruzno pecivo?
300 g koruzne moke
100 g bele moke, tip 500
4 g suhega kvasa
ena čajna žlička pecilnega praška
450 ml mlačnega mleka
50 ml olivnega olja
3/4 čajne žličke soli
1/3 čajne žličke sladkorja
3 žlice suhih ocvirkov
2 žlice koruznega zdroba
PRIPRAVA
V skledo stresemo koruzno in belo moko. Dodamo suhi kvas, pecilni prašek, sol in sladkor. Sestavine premešamo.
Pripravljeno "suho" zmes za koruzno pecivo prelijemo z mlačnim mlekom in oljem ter dobro premešamo (4 min), da se sestavine povežejo.
Skledo pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati.
»med počivanjem testno zmes
dvakrat premešamo«
Vdrte dele pekača za mafine namažemo z oljem in do 3/4 napolnimo s testno zmesjo.
Potrosimo s suhimi ocvirki in koruznim zdrobom.
Pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 10 minut.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 38 minut.
Pečeno koruzno pecivo odstranimo iz pekača in pokrijemo s kuhinjsko krpo, da se ohladi.
Ni komentarjev
Objavite komentar