Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Limonin kolač

Okusen kolač, ki ponuja pravo mero svežine.
8 kosov
75 minut
Kaj potrebujete za osvežujoče pecivo?
BISKVIT
4 jajca
4 žlice kristalnega sladkorja
2 limone
80 g masla
3 zvrhane žlice ovsenih kosmičev
3 žlice koruzne moke
1 zavitek pecilnega praška (15,5 g)
2 žlici vanilijeve arome
sok ene limone
1/3 čajne žličke soli
PRELIV
40 g masla
100 ml limoninega soka
350 ml vode
4 žlice sladkorja v prahu
1 1/2 čajne žličke agar agarja

PRIPRAVA

Limoni položimo v kozico, zalijemo z vodo in začinimo s soljo.
Ko voda zavre, kuhamo 25 minut. Kuhani limoni odcedimo, prerežemo na štiri dele in odstranimo koščice. Nato s paličnim mešalnikom zmeljemo v gladko zmes.
V skledo ubijemo jajca. Dodamo kristalni sladkor in stepamo toliko časa (8 min), da naraste za trikrat oz. dobimo puhasto zmes.

Stepenim jajcem dodamo stopljeno maslo, limonin sok, vanilijevo aromo in zmlete limone ter dobro zmešamo. Nato v "mokri del" bisvika zamešamo "suhi del", ki smo ga pripravili iz koruzne moke, ovsenih kosmičev in pecilnega praška.
Biskvitno zmes stresemo v okrogel pekač, ki smo ga namazali z maslom in potrosili s krušnimi drobtinami.
Biskvit po potrebi poravnamo.

Pekač postavimo v ogreto pečico na 180°C, za 30 minut.
Pečen biskvit pustimo v pekaču, da se na pol ohladi.
PRIPRAVA PRELIVA

V kozico nalijemo limonin sok in hladno vodo. Dodamo sladkor v prahu, agar agar in premešamo. Nato dodamo maslo in ko zavre kuhamo 4 minute. Med kuhanjem mešamo.
Kuhan preliv pustimo nekaj minut, da se začne gostiti. Nato prelijemo biskvit in ga postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi.

Agar agar (kanten) je želirno sredstvo, ki ga lahko uporabljajo tudi vegetarijanci in vegani za pripravo tort, pudingov, želejev, ... VEČ IN NAKUP
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo