Por je okusna zelenjava in ponuja izvrstno popestritev
našega jedilnika. Uporabimo ga lahko na zelo raznolike načine. Lahko ga vključimo
v številne jedi ali pa ga postrežemo samostojno. Predstavljam vam slasten
recept, ki bo všeč vsem, tudi tistim, ki sicer pora ne marajo preveč.
12 malih pit |
65 minut |
Kaj vse sem potreboval za pripravo okusnih malih pit iz pora?
TESTO
350 g moke, tip 500
200 g margarine za peko
1/3 čajne žličke soli
40 ml hladne vode (4 žlice)
NADEV
400 g pora
250 g mladega sira
4 vejice svežega majarona
olivno olje
olivno olje
sol
tribarvni grobo mleti poper
OSTALO
olje, moko, pekač za mafine, kozico, nož, valjar, leseno žlico, kozarec, PVC folijo
PRIPRAVA TESTA
V skledo stresemo moko. Dodamo sol, koščke margarine in
vodo. S pomočjo dlani pregnetemo in zmešamo v testno kepo.
Krhko testo zavijemo v PVC folijo in postavimo za pol ure v
hladilnik.
PRIPRAVA NADEVA
Por narežemo na tanjše kolobarje, operemo v hladni vodi in dobro odcedimo.
Narezan por stresemo v kozico, začinimo s soljo in poprom ter pokapamo z olivnim oljem.
Pražimo toliko časa (cca 4 min), da oveni.
V na pol ohlajen pražen por zdrobimo mladi sir. Dodamo grobo sesekljan majaron.
Premešamo, da se sestavine povežejo.
Premešamo, da se sestavine povežejo.
SESTAVLJANJE IN PEKA MINI PIT
Krhko testo razvaljamo na debelino 4 milimetre in s pomočjo kozarca izrežemo kroge (premer 10 cm). Z izrezanimi kosi testa obložimo vdolbine na pekaču za mafine, ki smo jih premazali z oljem.
Testo, ki gleda čez rob, odrežemo.
Koščke testa, ki so nastali pri izrezavanju krogov, na hitro pregnetemo v hlebček.
Pripravljene košarice iz testa nadevamo s porovim nadevom.
Hlebček testa razvaljamo na debelino 4 milimetre ter ga narežemo na trakove širine pol centimetra.
S trakovi testa prekrijemo porov nadev tako, da dobimo mrežo.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 35 minut. Pečene pite pustimo nekaj minut v pekaču, da se umirijo.
MOJ NASVET
Ob okusnih pitah sem postregel le mešano listnato solato. Lahko pa mini pite postrežete tudi kot prigrizek, predjed ali kot prilogo k kosu mesa v naravni omaki.
Ni komentarjev
Objavite komentar