Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Pita iz kolerabe

Slastna pita, brez nepotrebnih dodatkov, poudarja naraven okus kolerabe.
štirje kosi
45 minut
Kaj se potrebuje za slastno pito?
500 g kolerabe
1,5 žlice koruznega zdroba
1 zvrhana žlica masla
1 zvrhana žlica kisle smetane
2 lista sveže valjanega vlečenega testa (160 g)
sol po okusu
tribarvni grobo mleti poper po okusu

PRIPRAVA

Kolerabo očistimo, operemo in narežemo na manjše kose.

Pripravljene kose stresemo v kozico, zalijemo s hladno vodo, solimo po okusu ter skuhamo.
Kuhano kolerabo odcedimo ter stresemo nazaj v kozico. Dodamo maslo in kislo smetano. S pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo v gladko zmes.

Nato dodamo koruzni zdrob, sol in poper po okusu ter dobro premešamo.
Pekač, premera 24 centimetrov, premažemo z maslom.
Vlečeno testo razrežemo na manjše kose in z njimi obložimo pekač.

V pekač stresemo nadev in ga enakomerno razporedimo po celotni površini.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 190°C, za 22 minut.

Pečeno pito iz kolerabe pustimo nekaj minut v pekaču, da se umiri.

NASVET ZA SERVIRANJE

Slastna pita se odlično poda k pečenemu fileju osliča. Poleg servirate še listnato solato po lastnem izboru.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo