Slastna pita, brez nepotrebnih dodatkov, poudarja naraven okus kolerabe.
štirje kosi |
45 minut |
Kaj se potrebuje za slastno pito?
500 g kolerabe
1,5 žlice koruznega zdroba
1 zvrhana žlica masla
1 zvrhana žlica kisle smetane
2 lista sveže valjanega vlečenega testa (160 g)
sol po okusu
tribarvni grobo mleti poper po okusu
PRIPRAVA
Kolerabo očistimo, operemo in narežemo na manjše kose.
Pripravljene kose stresemo v kozico, zalijemo s hladno vodo, solimo po okusu ter skuhamo.
Kuhano kolerabo odcedimo ter stresemo nazaj v kozico. Dodamo maslo in kislo smetano. S pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo v gladko zmes.
Nato dodamo koruzni zdrob, sol in poper po okusu ter dobro premešamo.
Pekač, premera 24 centimetrov, premažemo z maslom.
Vlečeno testo razrežemo na manjše kose in z njimi obložimo pekač.
V pekač stresemo nadev in ga enakomerno razporedimo po celotni površini.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 190°C, za 22 minut.
Pečeno pito iz kolerabe pustimo nekaj minut v pekaču, da se umiri.
NASVET ZA SERVIRANJE
Slastna pita se odlično poda k pečenemu fileju osliča. Poleg servirate še listnato solato po lastnem izboru.
Ni komentarjev
Objavite komentar