Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Rožičev kolač

Rožiči v kombinaciji s temno čokolado, ki jih uporabljajo tudi kot zdrav nadomestek za kakav, se odlično ujamejo in poudarijo okus, ki bo navdušil vse ljubitelje le teh.
8 kosov
45 minut
Rožiči ne vsebujejo holesterola in imajo manj kalorij kot kakav. Vsebujejo veliko vitaminov, mineralov in vlaknin, ki pomagajo urejati prebavo.
Kaj se potrebuje za okusen kolač, iz že malo pozabljenih in zapostavljenih rožičev?
BISKVIT
140 g temne čokolade (72%)
140 g masla
115 g sladkorja v prahu
1 zavitek vanilijevega sladkorja (10 g)
5 jajc
55 g moke
85 g mletih rožičev
1 zavitek pecilnega praška (15,5 g)
OSTALO
3 žlice mletih mandljev
maslo za pekač
breskov kompot


PREDPRIPRAVA
- rumenjake ločimo od beljakov
- maslo raztopimo v ponvi
- temno čokolado raztopimo nad vodno soparo
- moko, mlete rožiče in pecilni prašek zmešamo
- beljake stepemo v trd sneg
- tortni pekač (premer 26 cm) premažemo z maslom in potrosimo z mletimi mandlji (polovica)

PRIPRAVA
Rumenjake stresemo v skledo, dodamo mleti in vanilijev sladkor ter premešamo. Nato prilijemo stopljeno maslo in čokolado ter sestavine dobro premešamo, da se povežejo.
V zmes stresemo mešanico iz moke, rožičev in pecilnega praška ter polovico snega iz beljakov. Dobro premešamo.

Dodamo še preostanek snega in ga na rahlo umešamo v biskvitno zmes.
Biskvitno zmes stresemo v pripravljen pekač. Po potrebi poravnamo in potrosimo s preostankom mletih mandljev.

Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 35 minut.
Ohlajen kolač razrežemo in serviramo s sadno kašo.

SADNA KAŠA
Vložene breskve s tekočino zmeljemo v gladko zmes. Uporabite lahko tudi jagodni, višnjev, hruškov, ananasov kompot ali pa pripravite preliv iz svežega sadja.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo