Preprosto, okusno in hitro kosilo.
2 OSEBE |
12 MINUT |
Kaj se potrebuje za okusno in hitro ribjo
jed?
ena konzerva tune v lastnem soku (160 g)
2 žlici koruze
2 žlici graha
2 žlici ajvarja
1 žlica majoneze
sok ene limone
60 g dimljenega sira
4 tortilje (premer 20 cm)
1/2 koromača
1 čajna žlička suhih koščkov ingverja
olivno olje
sol
tribarvni grobo mleti poper
PRIPRAVA
Koromaču odstranimo koreninski del ter ga narežemo na čim tanjše lističe. Začinimo s ščepcem soli in popra ter ingverjem. Pokapamo z olivnim oljem in limoninim sokom ter premešamo. Do serviranja shraimo v hladilnik.
Dimljen sir narežemo na tanke rezine.
Odcejeno tuno stresemo v posodo. Dodamo koruzo, grah, ajvar, majonezo, ščepec popra in soli. Pokapamo z limoninim sokom ter premešamo.
Tortilje namažemo z nadevom in zavijemo v zvitke.
Tortilje postavimo na ogreto ponev ter na srednjem dovodu toplotne energije pečemo 3 minute. Nato jih obrnemo, obložimo z rezinami sira, pokrijemo s pokrovko in pečemo še 3 minute.
Pečene tortilje položimo na servirni krožnik, obložimo s solato iz koromača ter serviramo.
Ni komentarjev
Objavite komentar