Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Ajdovi kruhki Bagels

Bagel, poznan tudi kot Bajgiel, spada med izdelke iz kruha, a original recept izvira iz Poljske. Pripravlja in oblikuje se ročno, iz kvašenega testa bele pšenične moke. Osnovni recept se dopolnjuje s posipom, s semeni ali soljo, obstajajo pa tudi različne vrste testa. Kruhki so najbolj priljubljeni v Severni Ameriki, še posebej med judovskim prebivalstvom.
0
Bagel, poznan tudi kot Bajgiel, spada med izdelke iz kruha, a original recept izvira iz Poljske. Pripravlja in oblikuje se ročno, iz kvašenega testa bele pšenične moke. Osnovni recept se dopolnjuje s posipom, s semeni ali soljo, obstajajo pa tudi različne vrste testa. Kruhki so najbolj priljubljeni v Severni Ameriki, še posebej med judovskim prebivalstvom.
8-10 kruhkov
70 minut
Kaj se potrebuje za okusne ajdove kruhke, ki jih lahko postrežete za zajtrk ob navadnem jogurtu, uporabite za sendviče…
TESTO
400 g ajdove moke
200 g bele moke, tip 500
400 ml mlačne vode
1 čajna žlička kristalnega sladkorja
2 čajni žlički soli
20 ml olivnega olja
1 zavitek suhega kvasa (7 g)
1 čajna žlička pecilnega praška
OSTALO
2 žlici cvetličnega medu
2 žlici sezamovih semen
2 žlici mletega maka
2 žlici mandljevih lističev


PRIPRAVA

V skledo stresemo ajdovo in belo moko. Dodamo sol, kristalni sladkor, pecilni prašek in suhi kvas. Prelijemo z mlačno vodo in olivnim oljem. S pomočjo žlice premešamo, da dobimo testno gmoto.
Testno gmoto stresemo na pomokano delovno površino in dobro pregnetemo (8 minut).

Testo oblikujemo v hlebček, ga postavimo v skledo in pokrijemo s kuhinjsko krpo. Pustimo počivati 25 minut.
Ajdovo testo stresemo na pomokano površino in razvaljamo na debelino 1.5 centimetra. S pomočjo kozarca, premera 8 cm (pol litrski kozarec), izrežemo kroge. Nato s pomočjo kozarca za žganje izrežemo na sredini kroga luknjo.

Ostanke testa pregnetemo, oblikujemo hlebček in ponovimo zgornji postopek.
Izrezane kroge testa pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati dokler nam ne zavre voda (2 litra), kateri smo dodali cvetlični med.

Ajdove testne kroge blanširamo v vreli vodi (na vsaki strani 1 minuta).

Blanširane kruhke, s pomočjo penovke, vzamemo iz vode. Po eni strani jih povaljamo v mešanici semen (mak, sezam, mandlji) ter jih nato polagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.

Pekač s kruhki Bagels položimo v ogreto pečico na 185°C, za 20 minut.

Pečene kruhke pokrijemo s kuhinjsko krpo in počakamo, da se ohladijo.
Kruhke lahko ponudite za zajtrk. Naredite pa lahko tudi sendviče...
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo