Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Corn Dog

Okusne hrenovke v koruzni srajčki so odlična ideja za popestritev večernih druženj s prijatelji ob pivu.
0
Okusne hrenovke v koruzni srajčki so odlična ideja za popestritev večernih druženj s prijatelji ob pivu.
za 8 hrenovk na palčki
minut
Kaj potrebujete za slasten prigrizek, ki se odlično poda ob gledanju športnih TV prenosov?
8 piščančjih hrenovk
2 jajci
2 zvrhani žlici moke, tip 500
2 zvrhani žlici koruznega zdroba (polenta)
30 ml mleka
2 ščepca soli
1 ščepec sladkorja
1 1/2 čajne žličke pecilnega praška
OSTALO
8 lesenih palčk za ražnjiče
olje za cvrtje
papirnata brisača
omake po izboru


PRIPRAVA

V posodo ubijemo dve jajci. Dodamo moko in zdrob, sol, sladkor ter pecilni prašek. Prelijemo s hladnim mlekom in premešamo, da se sestavine dobro povežejo.
Hrenovke napičimo na lesene palčke, ki se uporabljajo za pripravo ražnjičev.

»PALČKO PORINETE V HRENOVKO DO POLOVICE«

»UPORABITE LAHKO TUDI t.i. PARTY HRENOVKE IN ZOBOTREBCE«
Zmes za hrenovke v koruzni srajčki stresemo na plitvi krožnik.
Nato hrenovke povaljamo v pripravljeni zmesi.

»HRENOVKE POVALJATE V KORUZNI ZMESI IN OCVRETE POSTOPOMA«
V globoki ponvi segrejemo olje. Nato hrenovke povaljane v koruzni zmesi ocvremo.

Cvremo na vsaki strani 3 minute. Ocvrte hrenovke polagamo na papirnato brisačo, da se odteče odvečno olje.

Ob hrenovkah lahko ponudite gorčico, nacho sir, tatarsko omako, omako iz kisle smetane, guacamole omako, salsa omako...
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo