Pride dan, ko je potrebno malo počistiti hladilnik ali pa preintenzivno sončni žarki kličejo v naravo.
4 osebe |
30 minut |
Kaj potrebujete za hitro in preprosto
enolončnico?
600 g mešane zelenjave (koleraba, rumeno korenje, paradižnik, paprika, čebula, podolgovata kumara, por)
400 g piščančjih hrenovk
1 konzerva koščkov paradižnika v lastnem soku (400 g)
200 g testenin (špageti)
1 jušna kocka
3 stroke česna
sol
tribarvni grobo mleti poper
1.5 l vode
20 ml olivnega olja
PRIPRAVA
Zelenjavo očistimo, operemo in narežemo na manjše kocke. Nato jo stresemo v kozico, pokapamo z oljem in prepražimo (5 min). Dodamo grobo sesekljan česen, začinimo s poprom, jušno kocko in zalijemo z vročo vodo ter paradižnikovimi koščki v lastnem soku.
Ko zavre, kuhamo 15 minut.
Po petnajstih minutah kuhanja, dodamo na kolobarje narezane hrenovke in nalomljene špagete. Kuhamo še 9 minut.
Ob koncu kuhanja enolončnico poizkusite in solite po okusu.
Ni komentarjev
Objavite komentar