Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Kivijeva pita

0
Sadež, ki izvira iz Kitajske in je velikosti kokošjega jajca, se je na začetku imenoval kitajska kosmulja. Sredi dvajsetega stoletja pa se je zaradi tržnega potenciala preimenoval v melono, kasneje pa v kivi.
6 oseb
65 minut
Kaj se potrebuje za osvežujoč okus pravšen za sončne spomladanske dni?
TESTO
175 g moke
100 g margarine
1 ščepec soli
2 žlici hladne vode
NADEV
8 kivijev
4 zvrhane žlice kristalnega sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja (8 g)
3 zvrhane žlice jedilnega koruznega škroba (gustin)
4 žlice kremnega sira mascarpone
OSTALO
5 žlice sezamovih semen
1 žlica sladkorja v prahu
margarina za mazanje pekača


PRIPRAVA - TESTO
V skledo odtehtamo moko. Dodamo sol, vodo in na koščke narezano margarino, ki je bila nekaj časa na sobni temperaturi. S pomočjo dlani pregnetemo, da dobimo grudice.
Stresamo na delovno površino in pregnetemo v hlebček testa.
Hlebček zavijemo v PVC folijo in ga postavimo za pol ure v hladilnik.

Pekač za pito (premera  23 cm) premažemo z margarino in potrosimo s 3-mi žlicami sezamovih semen.
Hlebček testa razvaljamo v obliko kroga, na debelino pol centimetra. Z njim obložimo pekač. Testo, ki gleda čez rob pekača odrežemo.
Testo v pekaču prekrijemo s PVC folijo in na njo stresemo fižol (lahko uporabite tudi čičiriko, sojo, lečo ali riž)
Pekač postavimo v pečico na 185°C, za 25 minut. Nato ga vzamemo iz pečice, odstranimo folijo in fižol ter ga položimo nazaj v pečico. Pečemo še 10 minut. Pečen model za pito ohladimo, nato ga odstranimo iz pekača.

Ostanke testa narežemo na manjše kocke. Položimo jih na pekač, obložen s peki papirjem. Potrosimo s preostankom sezama in sladkorjem v prahu. Postavimo v pečico ogreto na 185°C, za 7 minut. Pečene kocke s sezamom in sladkorjem ohladimo ter zdrobimo.

PRIPRAVA - NADEV

Kivi olupimo, narežemo na manjše kose in s pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo v gladko zmes.
Sadni pire stresemo v kozico. Dodamo kristalni in vanilijev sladkor, premešamo in segrevamo do vrelišča.
Ko zavre, prilijemo jedilni škrob, ki smo ga raztopili v 80-ih ml hladne vode. Ob stalnem mešanju, kuhamo 3 minute.
Kuhano zmes ohladimo. Nato ji dodamo mascarpone in s pomočjo električnega mešalnika, na najvišji hitrosti, dobro premešamo.

SESTAVLJENJE

Pripravljeno kivijevo kremo stresemo v testni model za pito. Enakomerno poravnamo po celotni površini. Postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi.

Tik pred serviranjem potrosimo z mešanico pečenega testa, sezama in sladkorja v prahu.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo