Sestavine v kolaču se odlično dopolnjujejo in ponujajo popoln okus. Prvič testiral sladek recept, katerega del je tudi rdeča pesa. Sok rdeče pese ima specifičen okus, a v pravem razmerju ponuja odličen okus. Rezultat, velik lajk!
8 oseb |
50 minut |
Kaj potrebujete za sočen in
okusen kolač s sokom rdeče pese?
(merica skodelica: 250 ml ; pekač premera 26 cm)
(merica skodelica: 250 ml ; pekač premera 26 cm)
BISKVIT
2 žlici masla
1 1/2 skodelice kristalnega sladkorja
2 žlici čokolade v prahu
1 ščepec soli
2 jajci
1 skodelica kefirja
1 žlica alkoholnega kisa
1 zavitek vanilijevega sladkorja (8 g)
2 1/2 skodelice moke, tip 500
1 zavitek pecilnega praška (15,5 g)
150 ml 100% soka rdeče pese
PRELIV
500 g kremnega sira mascarpone
150 ml kefirja
4 žlice kristalnega sladkorja
1 žlica vanilijeve arome
OSTALO
150 g ameriških borovnic
maslo za mazanje pekača
PRIPRAVA
V skledo stresemo maslo, ki je bilo nekaj časa na sobni temperaturi. Dodamo kristalni in vanilijev sladkor, sol ter penasto zmešamo.
Mešanici dodamo čokolado v prahu, kefir, sok rdeče pese, jajci in alkoholni kis. S pomočjo električnega mešalnika, na najvišji hitrosti, dobro zmešamo.
"Mokri" mešanici biskvita dodamo moko pomešano s pecilnim praškom in dobro premešamo.
Biskvit stresemo v namaščen pekač, premera 26 centimetrov.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 40 minut.
Pečen biskvit stresemo iz pekača in ga pustimo, da se ohladi.
PRELIV
V skledo stresemo mascarpone, kefir, sladkor in vanilijevo aromo. S pomočjo električnega mešalnika dobro premešamo, da se sestavine povežejo.
Biskvit narežemo na poljubne kose, prelijemo z mascarpone kremo in potrosimo z ameriškimi borovnicami.
Biskvit narežemo na poljubne kose, prelijemo z mascarpone kremo in potrosimo z ameriškimi borovnicami.
Ni komentarjev
Objavite komentar