Ob prihodu sončnih dni, se tudi jedilnik prilagodi!
2 osebe |
12 minut |
Kaj potrebujete za okusno
solato, ki se prileže ob marčevskih sončnih žarkih?
2 jajci
80 g kozjega sira
100 g dimljenega lososa
20 g nastrganega parmezana
3 pesti mlade špinače
tribarvni grobo mleti poper
sol
PRELIV
sok ene limete in ena čajna žlička nastrgane limetine lupine
1 žlica ostrigine omake
1 žlica sojine omake
1 ščepec grobo mletega tribarvnega popra
PRIPRAVA
Špinačo operemo pod tekočo hladno vodo. Nato jo dobro odcedimo.
Jajci skuhamo v trdo.
Vodo v kateri kuhate jajca solite, saj ga boste lažje olupili.
SESTAVLJANJE SOLATE
Jajce, s pomočjo ribežna, natrgamo na servirni krožnik. Nato ga potrosimo s parmezanom ter ščepcem soli in popra.
Na nastrgano jajce položimo špinačo in jo obložimo s tankimi trakci sira.
Vse skupaj obložimo z dimljenim sirom in pokapamo s prelivom.
PRELIV
Sestavine iz recepture za preliv zmešamo, da se povežejo.
Ni komentarjev
Objavite komentar