Kombinacija okusov je popoln in resnično slasten zadetek za toplejše dni. Osvežujočo pito lahko postrežete toplo ali hladno kot predjed ali kot večerjo.
pekač 26 cm premera |
50 minut |
Kaj potrebujete za pripravo
pite, ki ponuja osvežujoče okuse?
OSNOVA
1 zavitek svežega valjanega listnatega testa (275 g)
1 čebula
1 rdeča paprika
250 g rjavih šampinjonov
2 stroka česna
1/3 čajne žličke soli
olivno olje za mazanje folije
PRELIV
2 jajci
200 ml mleka
40 g naribanega parmezana
2 žlici sezamovih semen
1 zvrhana žlica jedilnega koruznega škroba (gustin)
1 noževa konica muškatnega oreščka v prahu
2 ščepca grobo mletega popra
1/4 čajne žličke soli
POSIP
2 žlici sezamovih semen
3 jagode
1/2 avokada
nekaj listkov sveže bazilike
sok ene polovice limone
PRIPRAVA
Okrogel pekač obložimo z ALU folijo ter jo premažemo z olivnim oljem.
Listnato testo razvijemo in narežemo na trakove, debeline 4 centimetre.
Z njimi obložimo dno in rob pekača.
»Rob pekača naj bo visok 3.5
centimetra!«
OSNOVA
Šampinjone očistimo, splaknemo pod tekočo vodo, odcedimo ter jih prerežemo na pol.
Čebulo in papriko očistimo, narežemo na manjše kocke in primešamo šampinjonom.
Dodamo sol, sesekljan česen in premešamo.
PRELIV
V skledo ubijemo jajci, prilijemo mleko ter dodamo še parmezan, sol, poper, muškatni orešček, jedilni škrob in dve žlici sezamovih semen. Dobro premešamo.
SESTAVLJANJE IN PEKA
V pekač, obložen s testom, stresemo nadev s šampinjoni in ga enakomerno poravnamo po pekaču.
Prelijemo s prelivom in potrosimo s semeni sezama.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 40 minut.
Pečeno pito pustimo nekaj minut, da se umiri. Nato jo odstranimo iz pekača in potrosimo z mešanico iz avokada, jagod in svežih listov bazilike.
POSIP
- avokadu odstranimo koščico, ga olupimo in narežemo na majhne kocke
- jagode očistimo, operemo pod tekočo vodo, odcedimo in narežemo na majhne kocke
Narezanim jagodam in avokadu dodamo liste bazilike, pokapamo z limoninim sokom in premešamo.
Ni komentarjev
Objavite komentar