Okusna ideja za večerno druženje ob pivu.
4 osebe |
65 minut |
Kaj potrebujete za okusen
prigrizek?
TESTO
500 g moke, tip 500
1 zavitek sugega kvasa (7 g)
300 ml mlačne vode
100 ml sončničnega olja
en ščepec sladkorja
1/2 čajne žličke soli
NADEV
200 g mešanega mletega mesa
1 čebula
1 zelena paprika
1 konzerva koščkov paradižnika v lastnem soku (400 g)
eno manjše korenje
2 stroka česna
200 g sira
1 čajna žlička grobo zrezanega svežega origana
1 žlica suhega origana
nekaj listov sveže bazilike
100 g svežih šampinjonov
sol
tribarvni grobo mleti poper
PRIPRAVA TESTA
V skledo stresemo moko. Dodamo suhi kvas, sol in kristalni sladkor. Sestavine premešamo.
"Suhi" del testa prelijemo z oljem in vodo. S pomočjo lesene žlice premešamo, da dobimo testno gmoto.
Testno gmoto stresemo na pomokano površino, dobro pregnetemo (8 min) in oblikujemo hlebček.
Testo položimo v skledo, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 25 minut.
»S testa za pice lahko naredite
tudi manjše hlebčke, jih pokrijete in shranite v hladilnik. V hladilniku jih
imate lahko shranjene 2 dni.«
PRIPRAVA NADEVA
Zelenjavo (čebula, paprika) očistimo, operemo pod tekočo vodo in narežemo na manjše kocke. Narezani zelenjavi dodamo nastrgano korenje, sesekljan česen in začinimo s soljo in poprom. Premešamo.
Šampinjone očistimo, operemo pod tekočo vodo in narežemo na tanjše rezine.
Sir, s pomočjo ribežna, nastrgamo.
Paradižnikove koščke v lastnem soku stresemo v posodo. Dodamo svež origano, sol in poper ter premešamo.
Mleto meso potrosimo s soljo in poprom.
SESTAVLJANJE RUSTIKALNIH REZIN
Testo stresemo na pomokano površino in razvaljamo, na debelino 3-4 milimetre. Nato ga razrežemo na neenakomerne kose.
Kose testa položimo, s presledki, na pekač. Nato jih premažemo s paradižnikovimi koščki v lastnem soku ter potrosimo z mletim mesom in suhim origanom.
Koščke nato obložimo z zelenjavno mešanico in šampinjoni ter potrosimo s sirom.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 190°C, za 25 minut.
Rustikalne pica kose pred serviranjem potrosimo z listi sveže bazilike.
Ni komentarjev
Objavite komentar