Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Sadna mavrica v kozarcu

sladica v kozarcu, kozarec, sladko, recepti sladica, recepture, kuharski blog, kulinarika, sladica sadje, kozarec sladica
0
Občasno je potrebno poleg brbončic, razvajati tudi oči.
4 osebe
60 minut
Kaj se potrebuje za okusno sladico iz sadja v kozarcu?
BELA KREMA
200 g sladke smetane
1/2 čajne žličke agar agarja
1 čajna žlička kristalnega sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja (8 g)
ZELENA KREMA
3 kivije
50 ml vode
3/4 čajne žličke agar agarja
2 žlici kristalnega sladkorja
RDEČA KREMA
300 ml višnjevega kompota (3/4 višenj, 1/4 soka)
1,5 žlice jedilnega koruznega škroba (gustin)
2 žlici kristalnega sladkorja
RUMENA KREMA
1 mango
POSIP
2 polnozrnata piškota z ovsenimi kosmiči
1 žlica čokolade v prahu


PRIPRAVA - BELA KREMA
Štiri kozarce položimo poševno. 
»Pomagate si lahko z nizko in manjšo ognjevarno posodo, pekačem ali skledo. Kozarce položite v pekač tako, da je odprti del kozarca naslonjen na rob in stojijo poševno.«
Smetano nalijemo v kozico. Dodamo agar agar, kristalni in vanilijev sladkor ter premešamo. Ko smetana zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije in ob stalnem mešanju kuhamo 2 minute. S pomočjo žlice (v vsak kozarec po 3 žlice), previdno po robu kozarca nalijemo kuhano smetano. Posodo s kozarci postavimo za 15 minut v hladilnik.
ZELENA KREMA
Kivi olupimo in ga narežemo na manjše koščke. Dodamo vodo in sladkor ter s pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo v gladko zmes.
Kivijev pire stresemo v kozico. Dodamo želirno sredstvo agar agar in premešamo. Ko zmes zavre, ob stalnem mešanju, kuhamo 3 minute.
Pekač s kozarci vzamemo iz hladilnika. Nato s pomočjo žlice (v vsak kozarec dobre dve žlice) preko smetane prelijemo zmes iz kivija. Pekač ponovno postavimo v hladilnik za 15 minut, da se kivijev pire strdi.
RDEČA KREMA
Višnjev kompot s pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo. Zmes nalijemo v kozico, primešamo kristalni sladkor in postavimo na štedilnik.

Ko tekočina zavre, dodamo jedilni škrob, ki smo ga raztopili v treh žlicah hladne vode. Ob stalnem mešanju, kuhamo 3 minute. Kuhano višnjevo omako na pol ohladimo.

Kozarce vzamemo iz pekača in jih postavimo na delovno površino. Nato s pomočjo žlice (v vsak kozarec dobre dve žlice) v prazni del kozarca nalijemo višnjevo omako. Kozarce postavimo za 15 minut v hladilnik.
RUMENA KREMA
Mango olupimo, odstranimo koščico ter narežemo na manjše kose. S pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo v gladek mangov pire.

V vsak kozarec položimo po dve žlice mangovega pireja. 

Kozarce shranimo v hladilnik.
Sladico pred serviranjem potrosimo s posipom.

POSIP
Piškota zdrobimo in primešamo čokolado v prahu.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo