Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Sadni B Burger

0
Sladka kreacija je v mislih začela nastajati že med pustovanjem. Želel se izogniti krofom in flancatom, združeval in dodajal, a na koncu nastal sadni burger.
6 oseb
85 minut
Kaj potrebujete za okusen sadni burger?
TESTO
450 g moke, tip 500
1 zavitek suhega kvasa (7 g)
1 čajna žlička pecilnega praška
3 zvrhane žlice kristalnega sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja (10 g)
2 jajci
240 ml pinjenca
1 žlica ruma
20 g masla
en ščepec soli
80 g kokosove moke
eno razžvrkljano jajce za mazanje bombet pred peko
NADEV
pečena jabolka 
2 jabolka
3 žlice sladkorja v prahu
1 čajna žlička cimeta
sok ene limete
2 žlici masla
pomarančni žele
350 ml soka svežih pomaranč
3 žlice kristalnega sladkorja
1.5 čajne žličke agar agarja (uporabite lahko tudi drugo želirno sredstvo)
NAMAZ
120 ml sladke smetane
2 žlici arašidovega masla
OSTALO
2 pesti rukole
nekaj listkov sveže mete in rdeče bazilike
1 limeta (sok in nastrgana lupina)


PRIPRAVA BOMBET  
V skledo stresemo moko, suhi kvas, kristalni in vanilijev sladkor, sol, pecilni prašek in kokosovo moko. Premešamo.

V drugo skledo nalijemo pinjenec, rum, stopljeno maslo in ubijemo jajci. Sestavine dobro premešamo.

S pripravljeno "mokro sestavino" testa prelijemo "suhi del" testa in premešamo z leseno žlico, da se naredi testna kepa.
Testno kepo stresemo na pomokano delovno površino in dobro pregnetemo (8 min).

Oblikujemo hlebček, ga položimo v skledo, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 25 minut.
Kvašeno testo razrežemo na šest enakih delov. 

Oblikujemo hlebčke in jih položimo na pekač. Pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 20 minut.
Na vsakem hlebčku naredimo po tri zareze. Nato jih premažemo z razžvrkljanim jajcem.

Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 25 minut.

Pečene sladke bombete pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo, da se ohladijo.

PRIPRAVA POMARANČNEGA ŽELEJA

Pomaranče ožamemo in odmerimo 350 ml soka.

Sok vlijemo v kozico in dodamo sladkor ter želirno sredstvo agar agar. Ko sok zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije in ob stalnem mešanju kuhamo 4 minute.
Dno pekača, premera 30*24 cm, obložimo s peki papirjem.

Kuhan pomarančni sok nalijemo v pekač in ga postavimo v hladilnik, da se strdi (30 min).

S pomarančnega želeja izrežemo šest krogov, premera sladke bombete.
PRIPRAVA PEČENIH JABOLČNIH REZIN

Jabolka operemo, izdolbemo semena in narežemo na kolobarje, debeline pol centimetra. 
Rezine jabolk pomočimo v soku limete in povaljamo v mešanici sladkorja in cimeta. 

Rezine nato popečemo na maslu (vsaka stran 3 min).
PRIPRAVA NAMAZA
V posodo stresemo arašidovo maslo, prilijemo sladko smetano in premešamo, da se sestavini dobro povežeta.

Rukolo, meto in baziliko operemo pod tekočo hladno vodo. Položimo na kos papirnate brisače in dobro osušimo.
SESTAVLJANJE SLADKEGA BURGERJA

Sladko bombeto prerežemo na pol. Oba dela premažemo z arašidovim namazom. Na spodnji del bombete položimo nekaj rezin jabolka in rezino pomarančnega želeja. Nato obložimo z mešanico rukole, mete in bazilike ter potrosimo z nastrgano lupino limete in pokapamo s sokom limete. Pokrijemo z zgornjim delom bombete.

Postopek ponovimo še z ostalimi bombetami.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo