Poizkusil že kopico različnih dodatkov v tortilji, a s piščančjimi želodčki prvič. Cenovno ugoden recept je resnično presenetil z odličnim okusom.
4 osebe |
75 minut |
Kaj se potrebuje za okusne
tortilje?
500 g piščančjih želodčkov
2 večje čebule
1 večja zelena paprika
1 srednje velika koleraba
3 stroke česna
200 g koruze iz konzerve
200 g rjavega fižola iz konzerve
200 g sira
8 listov zelene solate
8-10 tortilj
1 čajna žlička mlete sladke rdeče paprike
1/4 čajne žličke čilija
1 čajna žlička soli
1/3 grobo mletega tribarvnega popra
30 ml olivnega olja
150 ml vode
2 večje čebule
1 večja zelena paprika
1 srednje velika koleraba
3 stroke česna
200 g koruze iz konzerve
200 g rjavega fižola iz konzerve
200 g sira
8 listov zelene solate
8-10 tortilj
1 čajna žlička mlete sladke rdeče paprike
1/4 čajne žličke čilija
1 čajna žlička soli
1/3 grobo mletega tribarvnega popra
30 ml olivnega olja
150 ml vode
PREDPRIPRAVA
- zelenjavo (čebula, paprika, koleraba) očistimo in narežemo na majhne kocke
- česen očistimo in grobo sesekljamo
- piščančje želodčke operemo pod hladno tekočo vodo, odcedimo in narežemo na manjše koščke
- koruzo in fižol stresemo iz konzerve, splaknemo z vodo in odcedimo
- sir s pomočjo ribežna nastrgamo
- liste zelene solate operemo, osušimo in narežemo na tanjše rezance
PRIPRAVA
Čebulo, papriko in kolerabo stresemo v kozico. Pokapamo z olivnim oljem in pražimo toliko časa, da čebula oveni.
Praženi mešanici dodamo narezane želodčke, sol in poper. Zmanjšamo dovod toplotne energije in pražimo 45 minut. Med praženjem večkrat premešamo in pokapamo z vodo.
Nato praženo mešanico potrosimo z mleto papriko, čilijem in sesekljanim česnom. Premešamo, pokrijemo kozico in dušimo še 15 minut.
Praženim piščančjim želodčkom dodamo koruzo in fižol ter premešamo.
SESTAVLJANJE IN SERVIRANJE
Na tortiljo razporedimo nadev, potrosimo s sirom in rezanci zelene solate ter zavijemo v zvitek. Postopek ponavljamo toliko časa, da porabimo ves nadev.
Zvite tortilje popečemo na ponvi (vsaka stran dve minute).
Ni komentarjev
Objavite komentar