Lahke sestavine in osvežujoči okusi, ki so odlična ideja za kosilo ali večerjo za sončne dni!
4 osebe |
60 minut |
Kaj se potrebuje za okusno zelenjavno pito
z osličem?
1,30 kg gomolja zelene
280 g rumenega korenja
1 čebula
4 fileje osliča (cca 600 g)
4 žlice naribanega parmezana
3 žlice koruznega zdroba (polenta)
2 pesti listov špinače
50 ml mleka
eno jajce
sol
poper
1 čajna žlička suhega rožmarina
en ščepec muškatnega oreščka
2 žlici masla
2 stroka česna
olivno olje
PREDPRIPRAVA
- gomolj zelene olupimo, narežemo na manjše koščke, operemo in skuhamo v osoljeni vodi // kuhano zeleno odcedimo, dodamo maslo, koruzni zdrob, ščepec popra in 1/3 čajne žličke soli ter pretlačimo v gladko zmes
- rumeno korenje olupimo, operemo pod tekočo vodo, narežemo na tanke kolobarje in blanširamo (4 min) v osoljeni vodi
- čebulo in česen očistimo ter grobo sesekljamo
- fileje osliča operemo pod tekočo vodo, osušimo in narežemo na rezance
- liste špinače blanširano (2 min) v osoljeni vodi
Čebulo stresemo v ponev, pokapamo z olivnim oljem in pražimo toliko časa, da oveni. Nato dodamo ribje rezance in pražimo 4 minute. Ob koncu dodamo grobo sesekljan česen, rožmarin in ščepec popra.
SESTAVLJANJE IN PEKA
V pekač, premera 26 cm, stresemo polovico pireja iz gomolja zelene. Enakomerno porazdelimo po celotni površini pekača. Nato obložimo s kolobarji blanširanega rumenega korenja.
Naloženo korenje potrosimo s praženimi rezanci osliča in nato še z listi blanširane špinače.
Sestavljanko prekrijemo z drugo polovico pireja iz zelene ter prelijemo s prelivom.
PRELIV
V posodi dobro zmešamo mleko, jajce, parmezan, ščepec popra in soli ter ščepec muškatnega oreščka.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 35 minut.
Pečeno pito pred serviranjem pustimo stati nekaj minut, da se umiri.
Ni komentarjev
Objavite komentar