Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Balzamična omaka

Okusno omako iz balzamičnega kisa lahko uporabite pri različnih solatah, kot omako za tortilje čips ali ribji burger, pečenem mesu na žaru...
0
Popolna omaka, ki jo lahko uporabite kot dodatek pri kopici jedi.
160 ml
42 minut
Kaj se potrebuje za okusen preliv?
300 ml temnega balzamičnega kisa
50 ml sojine omake
2 žlici ostrigine omake
1 žlica kristalnega sladkorja
1 ščepec popra
100 ml vode


PRIPRAVA

Sestavine za balzamično omako (balzamični kis, sojina omaka, ostrigina omaka, voda) nalijemo v kozico ter začinimo s soljo in poprom. 

Ko tekočina zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije na minimum. Kuhamo 40 minut.
Kuhano gosto-tekočo omako ohladimo. Nato jo nalijemo v stekleno ali PVC posodico in pokrijemo.

Okusno omako iz balzamičnega kisa lahko uporabite pri različnih solatah, kot omako za tortilje čips ali ribji burger, pečenem mesu na žaru...
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo