Popolna kombinacija v obliki ribjega burgerja za poletne dni.
6 burgerjev |
95 minut |
Kaj se potrebuje za slasten
ribji burger?
24 srdel
6 listov zelene solate
3 žlice koruznega zdroba
3 žlice ostre moke
1 žlica krušnih drobtin
1/2 čajne žličke rožmarina
nekaj listov sveže bazilike
sok ene limone
olje za cvrtje
BOMBETE
300 g moke, tip 500
3/4 čajne žličke soli
300 ml mlačnega mleka
3 zvrhane žlice mešanih semen (sezam, bučna semena, pinjole)
1 zavitek suhega kvasa (7 g)
OMAKA
300 ml temnega balzamičnega kisa
50 ml sojine omake
2 žlici ostrigine omake
1 žlica kristalnega sladkorja
1 ščepec popra
100 ml vode
PRIPRAVA RIB
Sardine očistimo (odstranimo glave in drobovje). Nato jih operemo pod hladno tekočo vodo in dobro odcedimo.
Če boste uporabili pri receptu
zmrznjene sardele, jih odtalite in nato nadaljujete po zgornjem postopku.
Srdele povaljamo v mešanici zdroba, drobtin in moke z dodatkom rožmarina. Nato jih ocvremo (6 min) v vročem olju. Ocvrte srdele položite na papirnato brisačo, da se odteče odvečno olje.
PRIPRAVA OMAKE
Sestavine za balzamično omako (balzamični kis, sojina omaka,
ostrigina omaka, voda) nalijemo v kozico ter začinimo s soljo in poprom.
Ko tekočina zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije na
minimum. Kuhamo 40 minut.
Kuhano gosto-tekočo omako ohladimo.
PRIPRAVA BOMBET
V skledo stresemo moko, sol, semena in suhi kvas. Prelijemo
z mlačnim mlekom in s pomočjo lesene žlice zmešamo v testno gmoto.
Testno gmoto stresemo na pomokano delovno površino in s
pomočjo dlani dobro pregnetemo (8 min).
Hlebček testa postavimo v skledo, pokrijemo s kuhinjsko krpo
in pustimo počivati 25 minut.
Kvašeno testo stresemo na delovno površino. Razrežemo na
šest enakih delov in oblikujemo hlebčke. Nato jih pokrijemo s kuhinjsko krpo in
pustimo počivati 20 minut.
Mlečne hlebčke s semeni položimo na pekač in na vsakemu, z
ostrim nožem, naredimo po tri zareze.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 38 minut.
SESTAVLJANJE BURGERJA
Bombeto prečno prerežemo na pol ter obe polovici premažemo z balzamično omako. Nato štiri ocvrde srdele povaljamo v balzamični omaki.
Položimo jih na spodnji del prepolovljene bombete. Pokapamo s sokom limone, potrosimo z grobo narezanimi listi bazilike ter prekrijemo z listom solate in zgornjim delom bombete.
Postopek ponovimo še pri ostalih bombetah.
Ni komentarjev
Objavite komentar