Okusno pecivo za vse ljubitelje jagod.
štirje žepki |
45 minut |
Kaj se potrebuje za preprosto in
okusno jagodno pecivo?
750 g zmrznjenih jagod
5 žlic kristalnega sladkorja
5 zvrhanih žlic mandljevih lističev
1 zvrhana žlica jedilnega koruznega škroba (gustin)
1 žlica vanilijeve arome
400 g sveže valjanega vlečenega testa (štirje listi)
eno jajce
2 žlice masla
PRIPRAVA
Zmrznjene jagode stresemo v kozico in potrosimo s kristalnim sladkorjem.
Ko zmes zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije in kuhamo 10 minut.
Jagode prelijemo z jedilnim škrobom, ki smo ga raztopili v 50 ml hladne vode. Ob stalnem mešanju, kuhamo še 2 minute.
Kozico odstavimo, primešamo polovico mandljevih lističev in vanilijevo aromo.
Jagodni nadev ohladimo.
POSTOPEK PRIPRAVE ŽEPKOV V
OBLIKI TRIKOTNIKA
En list vlečenega testa položimo na delovno površino ter ga premažemo z raztopljenim maslom.
List testa, po dolgem, prepognemo na pol. Na začetek testa položimo dobre dve žlice jagodnega nadeva.
Zvitek v obliki trikotnika zložite po zgornji sliki. Postopek ponavljate, da porabite vse testo. |
Jagodne žepke položimo na pekač, prekrit s peki papirjem. Premažemo z razžvrkljanim jajcem in potrosimo z mandljevimi lističi.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 30 minut.
Pečene žepke pustimo, da se ohladijo.
Ni komentarjev
Objavite komentar