Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Pizza Gres

Kvašeno testo za pizzo lahko nadomestite z okusno podlogo iz pšeničnega zdroba.
0
Kvašeno testo za pizzo lahko nadomestite z okusno podlogo iz pšeničnega zdroba. 
2 osebe
45 minut
Kaj potrebujete za okusno pico, s podlogo iz pšeničnega zdroba?
TESTO
250 ml pšeničnega zdroba
750 ml vode
1 žlica masla
3 žlice nastrganega parmezana
3 žlice sezamovih semen
en ščepec grobo mletega tribarvnega popra
1/3 čajne žličke soli
olivno olje za mazanje pekača
NADEV
150 g svinjskega mesa (stegno)
1/2 srednje velikega koromača
70 g sira (riban)
80 ml pretlačenih pelatov
1 žlica sezamovih semen
2 brinove jagode
ščepec tribarvnega grobo mletega popra
1/4 čajne žličke soli
1/3 čajne žličke origana
2 žlici olivnega olja
POSIP
ena pest svežih zelišč (rdeča in zelena bazilika, peteršilj, origano)
balzamični kis (okusnejše, če pripravite in pokapate z balzamično omako - RECEPT)


PRIPRAVA
V kozico nalijemo vodo. Dodamo maslo in začinimo s soljo in poprom. Ko voda zavre, zakuhamo pšenični zdrob.
Ob stalnem mešanju kuhamo 3 minute.
Kozico odstavimo, dodamo parmezan in sezam ter dobro premešamo.
Pripravljeno zmes stresemo v pekač (premer 26 cm), ki smo ga premazali z olivnim oljem.
Enakomerno porazdelimo in poravnamo po celotni površini pekača.

Pustimo počivati 10 minut.
Zdrob stresem na pekač. Nato ga premažemo s pretlačenimi pelati in potrosimo z origanom.
Svinjsko meso narežemo na tanke rezance in ga pražimo 5 minut na olivnem olju. Nato dodamo koromač narezan na rezance, začinimo (sol, poper, strti brinovi jagodi) in pražimo še 5 minut.

Praženo mešanico stresemo na pripravljeno podlogo za pico in porazdelimo po celotni površini.
Nato potrosimo še s sirom in sezamovimi semeni.

Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 30 minut.
Pečeno pico pustimo par minut, da se umiri. Potrosimo s svežimi zelišči in pokapamo z balzamičnim kisom ali omako. 

Narežemo na poljubne kose in serviramo.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo