Osvežujočo in dobro ohlajeno lubenico lahko uporabite na različne načine. Eden od načinov, je okusen dopoldanski ali popoldanski prigrizek, sladica... Z ostankov pa lahko pripravite slastno marmelado // džem iz lubenice.
4 OSEBE |
10 MINUT |
Kaj potrebujete za
poletno-osvežujočo naslado?
2 koluta lubenice, debeline 2 cm
eno manjše jabolko
en kivi
6 jagod
120 g sira mozzarella
polovica manga
sok dveh limet
1/4 čajne žličke grobo mletega tribarvnega popra
eno čajno žličko fino nastrganega ingverja
nekaj listov sveže bazilike
PRIPRAVA
Sadje (jabolko, kivi, jagode, mango) očistimo in narežemo na majhne kocke. Prelijemo s sokom limete, začinimo s poprom in nastrganim ingverjem. Premešamo.
Sir narežemo na majhne kocke.
Dobro ohlajeno lubenico narežemo na kolute, debeline 2 centimetra.
Kolute obložimo s pripravljenim sadjem. Potrosimo z narezano mozzarello in potrosimo z listi bazilike.
Narežemo na trikotnike ter serviramo.
NAFTALIN
Z ostankov lubenice lahko pripravite okusno marmelado // džem - RECEPT.
Ni komentarjev
Objavite komentar