Sončno vreme in vikend izleti so idealna priložnost, da se nabere regrat. Zaključek dneva pa se naj konča z okusno solato iz regrata s krompirjem, slanino in jajcem.
2 OSEBE |
30 MINUT |
Kaj se potrebuje poleg sveže nabranega regrata, za okusno solato?
200 g regrata
2 manjša krompirja
2 jajci
100 g prekajene mesnate slanine
2 stroka česna
2 žlice bučnega olja
80 ml vinskega kisa
80 ml vode
sol
grobo mleti tribarvni poper
PRIPRAVA
Regrat očistimo in dobro operemo v hladni vodi (2 krat), kateri smo dodali 1/3 čajne žličke soli (prvo pranje).
Nato ga dobro odcedimo in stresemo v servirno skledo.
- krompir skuhamo, olupimo in narežemo na manjše kocke
- jajci skuhamo v trdo (8 min), olupimo in narežemo na krhlje
- česen očistimo in grobo sesekljamo
- slanino narežemo na manjše rezine
Na vroči ponvi popečemo slanino, da dobi zlato-rjavo barvo. Dodamo česen in zalijemo z vinskim kisom in vodo. Mešanici dodamo krompirjeve kocke, bučno olje in začinimo s soljo in poprom.
Prevremo - 2 minute.
S še vročo mešanico prelijemo regrat, obložimo s krhlji jajca in serviramo.
Ni komentarjev
Objavite komentar